Haberler

Gaziantep Kalkınma Bakanı Yılmaz, Kilis'te Organik Zeytinyağı Tesisi Açılışı Yaptı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Kilis'te organik zeytinyağı tesisi açılışı yaptı (2) GAZİANTEP'TE İMZA TÖRENİNE KATILDI Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'te, GAP Organik Tarım Küme Projesi'nin imza protokolü törenine katıldı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Kilis'te organik zeytinyağı tesisi açılışı yaptı (2)

GAZİANTEP'TE İMZA TÖRENİNE KATILDI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'te, GAP Organik Tarım Küme Projesi'nin imza protokolü törenine katıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle yürüttüğü ve organik tarıma 2 milyon 250 bin lira mali destek sağlayacak GAP Organik Tarım Küme Projesi'nin imza protokolü Gaziantep Valiliği'nde gerçekleştirildi. İmza protokolüne Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldı. İmza töreni öncesinde konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, Gazianteplilerin 300 binden fazla Suriyeliyi kentte barındırdığını söyledi. Gaziantep'in tarihi ve insani vazifeyi yerine getirdiğini belirten Bakan Yılmaz, "GAP Organik Tarım Küme Projesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Proje ile kümelenme metodoloji uygulanarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde organik tarım sektörünün ulusal ve uluslararası rekabet edilebilirliğinin arttırılması ve üst ölçekte bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına katkıda bulunması hedeflenmektedir. Projenin Gaziantep başta olmak üzere bütün bölgeye, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gaziantep önemli üretim ve ihracat merkezi olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Gaziantep aynı zamanda da tarım ve hizmetler şehri. Gaziantep çok boyutlu bir şekilde katkıda bulunan, girişim kültürünü son derece önemsediğimiz, bu girişimci kültürünü açıkçası bölgemize ve ülkemize yaymasını arzu ettiğimiz ilimiz. Türkiye'nin ekonomisine kalkınmasına büyük güç veren bir ilimiz. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya gayret ediyoruz. Gaziantep nüfusu 2 milyona doğru gidiyor. ve çok sayıda yani 300 bin civarında misafir barındıran bir ilimiz. Son derece tarihi ve insani vazifeyi yerine getiriyor. Bunu yaparken kalkınma sürecini aksatmıyor. Bu açıdan Gaziantep her türlü teşekkürü ve takdiri hak ediyor."

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise kentin sanayisinin yanı sıra tarım alanında da önemli bir yere sahip olduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de proje ile bölgenin yanı sıra ülkenin kalkınacağını söyledi.

Konuşmaların ardından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan arasında organik tarıma 2 milyon 250 bin lira mali destek içeren protokol imzalandı. Program kapsamında sadece Antepfıstığı, biber, üzüm, zeytin, bal, nar, badem, kırmızı mercimek, buğday, dut ve ceviz ürünlerinin destekleneceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Cevdet Yılmaz İpekyolu Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title