Haberler

Gaziantep Istihdam Seferberliğinde Ilk 5'te Yer Almalı

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, milli istihdam seferberliği kapsamında Gaziantep'in istihdam seferberliğinde ilk 5'te yer alması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, milli istihdam seferberliği kapsamında Gaziantep'in istihdam seferberliğinde ilk 5'te yer alması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan milli istihdam seferberliği "İstihdam Teşvikleri" bilgilendirme toplantısının 2'incisini düzenledi. Ticaret Odası'nda yapılan toplantıya Beyhan Hıdıroğlu, Kosgeb İl Müdürü Sadık Gözek, İşkur İl Müdürü Siraç Ekin ve işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Beyhan Hıdıroğlu Gaziantep'in İstihdam seferberliğinde önder olma, öncü olma ve ilk 5'te yer alma potansiyeline sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile başlayan milli istihdam seferberliğine iş dünyası olarak var gücümüz ile desteklediğimizi belirtmek isterim. Gaziantep Ticaret Odası olarak da 17 bin üyemizi bu çağrıya davet ediyoruz. Bu seferberliği başarıyla sonuca ulaştırabileceğimiz konusunda da tüm üyelerimize sonsuz güven duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Gaziantep'in istihdam seferberliğinde ilk 5'te yer almanın yakışacağını düşünüyorum. Gaziantep'in bu seferberlikte önder olmaya, öncü olmaya, ilk 5'te yer almaya potansiyelinin olduğunu biliyorum. İşverene çok ciddi teşvikler sunuluyor. Kamu ve özel sektörün iş birliği ile işsizliğin azaltılması, iç ticaretin canlandırılması hedeflenmektedir. Asıl önemli olan istihdamı kalıcı olarak sağlamak ve işsizliği azaltıp, kayıt dışılığı yok etmek gerekir. Bir elemanı 1 yıllığına işe alıp istihdamı azalttık diyemeyiz. Bu nedenle vasıfsız iş gücümüzü eğitip, meslek edindirip, iş gücü piyasasına kazandırıp kalıcı şekilde istihdam etmeliyiz. Bu konuda İşKur ve Kosgeb iş verenlere destek vermelidir. Oda olarak üyelerimize İş-Kur işlemleri konusunda yardımcı olabilmek için İşkur kayıt odası oluşturduk, bu sayende iş arayanla işçi arayan arasında bağlantı kurulmasına sağlıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Recep Tayyip Erdoğan Kosgeb Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title