Haberler

Gaziantep İsmail Koncuk: Taşeron Sistem AKP İktidarının İcadıdır

Türk Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, taşeron sistemin AK Parti hükümetinin icadı olduğunu savunarak, bunun gençlerin geleceklerinin çalındığını anlamına geldiğini söyledi.

Türk Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, taşeron sistemin AK Parti hükümetinin icadı olduğunu savunarak, bunun gençlerin geleceklerinin çalındığını anlamına geldiğini söyledi.

Türk Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, temsilcileri ve üyeleri ile bir araya gelmek üzere Gaziantep'e geldi. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koncuk, Kilis'te endişe verici gelişmelerin yaşandığını söyledi. Kilis'e art arda düşen roketler nedeniyle halkın endişeli olduğunu belirten Koncuk, şöyle dedi:

"Kilis'te gerçekten kötü, endişe verici günler yaşanıyor. Kilis, Gaziantep'in kadim dostudur. Kilis ve Gaziantep ayrı ayrı iller de olsa; hem geçmiş de, hem bugün de beraberliği olan yerlerdir. Gaziantep'te olup da Kilis'te yaşananları görmezden gelmek mümkün değildir. Ben Kilisli vatandaşlarımızın bu endişelerini doğru bir endişe olarak görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, sınırlarımız içerisindeki herhangi bir yerleşim bölgesine roket atılmasına, bombalanmasına göz yummaması gerektiğini düşünüyorum. En sert bir şekilde cevap verilmesi gerekmektedir."

'TAŞERON PATRONLARININ KUCAĞINA ATILMIŞ DEMEKTİR'

Taşeron işçilerin kadroya alınacağı haberlerine değinen Koncuk, sistemin AK Parti hükümetinin icadı olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Taşeron konusu gündemde olan bir konu. Sayın Başbakan taşeron çalışanlarının kadroya alınacağını grup konuşmasında ilan etti. Son 14 yılda, esasen AKP iktidarının icadıdır taşeron sistem. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarından hemen önce 2002 yılında bu ülkede kamuda 20 bin işçi çalışıyordu. Aradan geçen 14 yılda sadece kamuda 20 binden 720 bine çıkmış. Bunu çıkaranlar belli. Belediyeleri dahil ettiğimizde bu taşeron sayısı bir milyon 50 bini buluyor. Özel sektörü de ilave ettiğinizde 2 milyonu aşan sayıda Türkiye'de taşeron çalışan var her alanda. Bu ne demektir? Bu ülkenin evlatları, gençleri adeta sömürülüyor demektir. Taşeron patronlarının kucağına atılmış demektir. Birilerinin zengin olması adına bu memleket evlatlarının geleceğinin çalınması demektir taşeronluk. Bunun başka tanımı yoktur ve bunlar son 14 yılda almış başını gitmiştir. Başbakan'ın 'Taşeron işçileri kadroya alacağız' sözü bizi sevindirdi. Her ne kadar 14 yılda bu taşeron sistemini AKP hükümeti olsa da hatadan dönülüyor diye düşündük, ama sayın Başbakanın açıklamasından bir gün sonra sayın Maliye Bakanı'nın açıklamaları Sayın Başbakan'ın açıklamalarıyla tamamen tabana zıt şeylerdi. Sayın Maliye Bakanı neyden bahsetti? Kadrodan bahsetmedi. 'Özel statü' nedir, özel statü? 657 devlet memurları kanununda ya da çalışma hayatımızı ilgilendiren mevzuatın herhangi bir yerinde 'Özel statü' diye bir istihdam bölümü yoktur. Bu demektir ki yeni bir çalışma modeli geliyor. Bunun adına ben 4E diyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Koncuk Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title