Haberler

Gaziantep'in Tatlarına Yeni Ambalaj Tasarımı

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Gaziantep Tatları Ambalaj Tasarım Yarışmasının’’ ödülleri sahiplerini buldu.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Gaziantep Tatları Ambalaj Tasarım Yarışmasının" ödülleri sahiplerini buldu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliği Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliği Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Antep fıstığının ambalajı olmadığı için değeni almadığını, bu yüzden bu şekilde bir yarışma düzenlediklerini belirtti.

Gaziantep'teki değerlerin artık dünyaya açılması gerektiğini belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İçinde bulunduğumuz coğrafya bizim kaderimizdir bizde bu topraklarda yaşayanlar olarak bu potansiyeli içimizde barındırıyoruz. Bu potansiyeli kullanarak ihracatı artırmamız lazım, ihracatı artırabilmek için katma değer lazım, katma değeri artırmak içinde aynı baklavada olduğu gibi 4 şey lazım bunlar, İnavasyon, ARGE, tasarım ve markadır. Her zaman söylüyoruz bir ürüne değer katan en önemli unsur o ürünün sunumudur" ifadelerini kullandı.

Tasarım ve bilginin elde tutulması ile her şeyin kendiliğinden büyüyüp gelişeceğini vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Biz büyük değişimler geçirerek büyümüş medeniyetin torunlarıyız. Osmanlı değişimler yaparak bilgiyi kullanarak bu cihan devleti olmuştur. Ecdadı örnek alıp değişime, açık olmalıyız. Biz Gaziantep'e gelme zamanı projemizi hazırlarken biz insanları nasıl buraya çekebiliriz diye düşündük ve 3 başlık belirledik bunlar; gastronomi, arkeoloji ve ekonomi su üç başlık altında çalışmalar yaptık ve sonuçlarını alıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen Gaziantep Tatları Ambalaj Tasarım Yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından para ödülleri takdim edildi. Antep Fıstığı Ambalaj kategorisinde birinci olan Almila Gizem Ek'e 50 bin TL para ödülü, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Büyükekşi Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
title