Haberler

Gaziantep'in Su İhtiyacı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, suyun iyi yönetilmesi gereken stratejik bir miras olduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, suyun iyi yönetilmesi gereken stratejik bir miras olduğunu belirtti.

Şahin, Kartalkaya pompa istasyonunda düzenlediği basın toplantısında, şehrin su yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şehrin ve bölgenin suyuyla ilgili acil, orta ve uzun vadeli planlama yaptıklarını ifade eden Şahin, "Şu anda Türkiye'nin en pahalı su üretim sistemine sahibiz. Bir şehirden başka bir şehre su taşıyoruz. 120 kilometreden su taşıyoruz. Halkımızdan topladığımız su parasının dörtte birini elektrik masrafı olarak ödemek durumundayız." diye konuştu.

Şahin, kaliteli ve ucuz su için Düzbağ Barajı projesi başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu proje 2,5 yılımızı aldı. Arkadaşlarımız bizi teknik olarak çok iyi besledi. Bizde işin Ankara ve Hükumet boyutunu çok iyi çalıştık. Bu şehir 2 milyon, yüzde 20 mülteci var. Bu şehir Türkiye'deki en kurak bölge, yağış az. Yarın bu şehrin su ihtiyacı ile ilgili çok ciddi sorunla karşı karşıya kalama durumumuz var. Bizim derhal Düzbağ barajını hayata geçirmemiz gerektiğini bütün ilgililerle konuştuk. Yaklaşık 3 hafta içerisinde YPK kararını Başbakanımızın imzasıyla aldık. Bu gördüğünüz yatırımın bedeli 1,5 katrilyon çok ciddi bir yatırım. Yeni bir dünya kuruluyor ve yeni dünyada yükselen değerler var. Bugün yaşanan istikrarsızlığın, savaşların arkasında petrol ve enerji politikaları var. Ama bundan sonraki dünya su ve toprak üzerine şekillenecek. Çünkü su ve toprak çok stratejik bir şekilde geleceğe iyi yönetilmesi gereken iki önemli miras."

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Kartalkaya Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title