Haberler

Gaziantep'in 2013 Yol Haritası Çiziliyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için sanayinin yapısının değişmesi gerektiğini belirterek, "Teknoloji üreten bir şehir olma konusunda bize destek verilmesi lazım" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için sanayinin yapısının değişmesi gerektiğini belirterek, "Teknoloji üreten bir şehir olma konusunda bize destek verilmesi lazım" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in başkanlık ettiği ' Gaziantep 2012 Değerlendirme, 2013 Planlama' toplantısı, Grand Hotel'de yapıldı. Vali Erdal Ata, AK Parti Milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları başkanları, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Gaziantep'in sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

GSO Başkanı Konukoğlu, yaptığı konuşmada, Gaziantep'in 2023 yılı için 30 milyar dolarlık ihracat ve 350 bin kişiye istihdam sağlama hedefi koyduğunu anımsattı. "Şu anda 2071 hedefleri konuşuluyor. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için sanayinin yapısının tekrar değişmesi gerekiyor" diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"İthal ettiğimiz makinelerle hiçbir yere varamayız. Teknoloji üreten bir şehir olma konusunda bize destek verilmesi lazım. Makine sanayi sektöründe ne yapmamız gerektiğini bir proje şeklinde elbirliğiyle çalışmalıyız."

Sanayicileri, Gaziantep'teki 'TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi'ni ziyaret etmeye davet eden Konukoğlu, "Birlikte hareket etmeliyiz. Bu konuda gerek TSE'nin, gerekse Ar-Ge'nin Gaziantep'te güçlendirilmesi lazım" dedi.

Sanayinin limanlara daha kısa sürede ulaşmasını sağlamak için GSO'nun bir lojistik projesi hazırladığını anımsatan Konukoğlu, projenin halen kullanılan 270 kilometre mesafedeki Mersin Limanı'na alternatif olarak, Gaziantep-Hassa-Dörtyol arasında duble yol ve tünelle oluşturulacak 107 kilometrelik bir yol önerdiğini söyledi. Konukoğlu, "Hassa-Dörtyol arasındaki tünelin açılması, gerçekten Gaziantep için çok önemli. Bu projeyi bir an önce artık hayata geçirmek lazım. Sayın Bakanım, bu konuda destek bekliyoruz. Bu tünelin açılması konusunda bize destek olun. Buranın bir an önce devreye sokulmasında fayda görüyorum" diye konuştu.

Eğitim sorunundan bahseden Konukoğlu, "Her şeyin temelinin eğitim olduğunu unutmayalım. Gaziantep'te gerekirse bütün her şeyi bırakalım, tek eğitimin üstüne gidelim. Yapacağımız diğer konulurda yine fark yaratırız" değerlendirmesi yaptı.

BAKAN ŞAHİN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, bir ülkenin demokratik derinliği ve olgunluğunun o ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının hem nitelik hem nicelik bakımından gücüne bağlı olduğunu, bir şehrin demokratik gelişiminin ve her bakımdan etkin olmasının oradaki sevil toplum ayağının gücüne bağlı olduğunu söyledi. Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seslenen Şahin, "Bize verdiğiniz görüşler ve değerlendirmeler doğrultusunda yol haritamızı çıkarmamız gerektiğine inandık. Bunu 10 yıldır, yola çıktığımızdan beri yapıyoruz" diye konuştu.

Büyük devletlerin büyük hedefleri olduğunu ifade eden Şahin, Türkiye'nin 2071 hedeflerini koyduğunu vurguladı. Şahin şunları söyledi:

"Bu şehir hem bu bölgenin hem bu ülkenin yüz akı, aynası, kapısıdır. Ben -Gaziantep'in milletvekiliyim, bakanıyım- dediğim zaman insanların bakışını biliyorum. Bunu birlikte başardık. Gıptayla, imrenerek söze başlıyorlar. Türkiye ne kadar büyüyorsa, Gaziantep ondan daha fazla büyümeyi başarıyor. Büyüyebilmek beraberinde yeni sorunlar getiriyor. İnsanoğlu sorunları çözme kapasitesini geliştirerek yoluna devam ettiği zaman sorunları da arkasında bırakır. Enerjimizle, gücümüzle, birbirimize vereceğimiz destekle 'bu şehir için, ülkem için, geleceğim için, çocuklarım ve torunlarım için ne yapabiliriz' diyebilmek için buradayız. Ortak akıl, bizim en güçlü alanımız. Biz sizin hizmetkarınızız, bundan sonra da böyle devam edecek." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adil Konukoğlu Fatma Şahin Erdal Ata Gaziantep Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title