Haberler

Kendini Patlatan IŞİD'li 3 Bombacı Aynı Karede

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda hücre evinde kendini patlatan IŞİD'li 3 canlı bombanın aynı karede yer aldığı fotoğrafa ulaşıldı.

Gaziantep'te, çeşitli tarihlerde kendini patlatan IŞİD'li 3 canlı bombanın aynı karede yer alan fotoğrafı ortaya çıktı. Ankara Gar katliamından iki hafta önce bir araya gelen örgütün sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz, yardımcısı Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cebael, bu saldırıdan sonraki süreçte polis operasyonlarında kendilerini patlatarak öldü.

SALDIRILARIN ORGANİZASYONLARINI YAPIYORLARDI

Terör örgütü IŞİD, Türkiye'de geçen yılın yaz aylarından itibaren bombalı saldırılar düzenlemeye başladı. En kanlı saldırısını geçen yıl Ekim ayında Ankara Gar Meydanı'nda düzenleyen IŞİD, 103 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu. Bu saldırının ardından güvenlik güçlerince başlatılan soruşturmada, saldırıları düzenleyen IŞİD militanlarının izine Gaziantep'te ulaşıldı. Bazı örgüt üyelerinin yakalandığı operasyonlarda, bombalı saldırıların organizasyonunu teröristlerin sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz ile yardımcısı konumundaki İbrahim Halil Durgun ve Mehmet Kadir Cebael'in yaptığı saptandı, ancak 3 isme de ulaşılamadı.

BOMBACILAR AYNI KAREDE

Polisin yürüttüğü operasyonlarda terör örgütü IŞİD'in, Gaziantep'teki birçok hücre evine operasyon düzenlendi. Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarında 'organizatör' olarak adı geçen IŞİD üyesi teröristlere ulaşılamazken, polis baskınlarında bombalar, intihar yelekleri, tüfekler, tabancalar, mermiler, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, örgütsel dokümanlar ile dijital veriler ele geçirildi.


Dijital verilerin yapılan incelemesinde Ankara Gar saldırısından 17 gün önce 23 Eylül günü örgütün sözde emiri Yunus Durmaz ile canlı bombaları Ankara'ya götüren Halil İbrahim Durgun ve yine örgütün önemli isimlerinden Mehmet Kadir Cebael'in, patlayıcıların saklandığı Akkent Mahallesi'ndeki deponun önünde bir arada olduğu görüldü.

HÜCRE EVİ BASKINLARINDA KENDİLERİNİ PATLATTILAR

Polisin derinleştirdiği soruşturmada Ankara'yı kana bulayan canlı bombaları bu kente otomobille götürerek bırakan isim olan İbrahim Halil Durgun'un izine geçen yıl Kasım ayında ulaşıldı. 14 Kasım gecesi polis ekipleri Durgun'un bulunduğu Beylerbeyi Mahallesi'ndeki apartmana operasyon düzenledi. Polisle bir süre çatışan Durgun, daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Teröristin parçalanarak öldüğü patlamada, 5 polis memuru da yaralandı.

SÖZDE EMİR SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI

Polisin aylarca peşinden koştuğu terör örgütünün sözde emiri Yunus Durmaz'ın izine ise sansasyonel eylem hazırlığı içerisindeyken ulaşıldı. Kentte kanlı saldırı planlayan ve bunun için harekete geçtiği saptanan Yunus Durmaz'ın oturduğu evi tespit eden polis ekipleri, geçen 19 Mayıs akşamı Çağlaylan Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Operasyonda polisin 'teslim ol' çağrısına olumsuz yanıt veren Durmaz, üzerindeki intihar yeleğini patlattı. Başına 4 milyon lira ödül konularak aranan Yunus Durmaz'ın öldüğü patlamada, evde bulunan ve 1,5 milyon lira ödülle aranan kardeşi Hacı Ali Durmaz ile eşi ve 2 çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.

3'Ü DE PARÇALANARAK ÖLDÜ

Örgütün son dönemde sözde Gaziantep emiri olarak görevlendirilen ismi olan ve Gar saldırısı öncesi Durmaz ve Durgun ile aynı karede görülen son isim olan Mehmet Kadir Cebael'in izine ise geçen 16 Ekim'de ulaşıldı. Güneykent Mahallesi'nde düzenlenen hücre evi operasyonunda bir canlı bomba kendisini infilak ettirdi. 3 polisin şehit olduğu 5'i polis 4'ü Suriyeli 9 kişinin yaralandığı baskında sağ ele geçirilen bir teröristin ifadesi doğrultusunda Cebael'in adresine ulaşıldı. Harekete geçen polis ekipleri Burak Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda kendilerine ateş açan Cebael'i keskin nişancı tüfeğiyle vurdu. Yaralanan terörist bu sırada yakalanmamak için önceden eve döşediği patlayıcıları infilak ettirdi. Korkunç patlamada IŞİD'in sözde emiri olan ve Ankara saldırısında birlikte hareket ettiği fotoğraflara yansıyan Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun ile aynı kaderi paylaşarak parçalanarak öldü.

POLİSİN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Cebael'in ölümünün ardından ulaşılan yeni bilgi ve dokümanlar ışığında terör ve istihbarat birimleri, IŞİD saflarında yer alan kişilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Öte yandan polis ekipleri, terör örgütünün misilleme amacıyla yeni eylem yapma ihtimaline karşı da kentte güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Durmaz Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
title