Haberler

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde Nüfus Patlaması

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde son üç ay içerisinde bine yakın yavru dünyaya geldi.

Türkiye'nin birinci, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin nüfusu her geçen gün artıyor. Son üç ayda yaklaşık bin yavru gözlerini Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya açtı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 300 türden 7 bin hayvan bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde son olarak 'şeker' adında bir poli midilli ile 'bayram' isminde bir deve dünyaya geldi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, yavrulara bayram günü doğdukları için 'şeker' ve 'bayram' isimlerini verdi.

Her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce ziyaretçi ağırlayan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yurt içinden ve yurt dışından Gaziantep'i ziyaret edenlerin vazgeçilmez adresi oldu. Yurt içinden tüm illerden ziyaretçi misafir eden Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yurt dışından da ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinden gelen turistleri misafir ediyor.

Bayramda dünyaya gelen 'şeker' ve 'bayram' isimli üyelerin kendilerine çifte bayram yaşattığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yeni bir bayram sevinci daha yaşadık. İki yavrumuz oldu. Bunlardan biri poli midilli atlarından dişi bir poli midilli yavrumuz oldu. Adını 'şeker' koyduk. Bir tane de erkek devemiz oldu. Onun ismini 'bayram' koyduk. Bayramın birinci günü iki bayram sevinci" ifadelerini kullandı.

Celal Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki orijinal midilli atının ilk defa doğum yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Midilli atları fazla yüksekliği olmayan hayvanlardır. Bunların ortalama aşağı yuları 75-80 santimetre civarında yüksekliği olması gerekiyor. Orijinal midilliler Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ilk defa doğum yapmış bulunmaktadır. Tabi ziyaretçilerimizin, özellikle çocuklarımızın dikkatini çekiyorlar. Çocukların bu midillilere bindikleri bir at binecimiz var. Çocuklar burada küçük atlara biniyorlar ve aynı zamanda bayram sevincini yaşıyorlar."

Dünyadaki hayvanat bahçeleri arasında doğurganlık oranının en fazla olduğu yerlerin başında Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin geldiğini aktaran Celal Özsöyler, şu açıklamada bulundu:

"Gaziantep Hayvanat Bahçemizin doğurganlık oranı yüzde 60-70'leri buldu. Özellikle geyiklerde, ceylanlarda, alageyiklerde, balıklarda, kangurularda, aslanlarımızda leoparlarımızda bayağı yavrularımız olmaktadır. Doğurganlık oranı yüzde 60-70'lere varan bir hayvanat bahçesi. Bu yüzden burası dünyada sayılı hayvanat bahçeleri arasına girmektedir. Hayvanlar doğal ortamlarına uygun, doğal barınakları içinde, refah ortamında yaşadıkları için doğurganlık oranları en fazla olan hayvanat bahçelerinden biridir. Son 3 ayda ortalama bine yakın yeni hayvanımız oldu." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title