Haberler

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne Yeni Misafir Geldi

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ne iki koati getirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, bahçeye getirilen bir erkek ve dişi olmak üzere iki koati ile tür sayısını 301'e ulaştığını söyledi.

Özsöyler, uzun yazışmalar ve protokollerden sonra bu türün Türkiye'de ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirildiğini belirtti.

Sadece Amerika kıtasında bulunan orta büyüklükte bir memeli türü koatinin ziyaretçileri beklediğini dile getiren Özsöyler, şöyle konuştu:

"Bu canlı türü öncelikle gür ve ıslak ormanlarda bulunur. Koati hayatının büyük bir kısmını güvenli bir şekilde ağaçlarda geçirir. Genel olarak bu kıtada bulunan otlaklar, dağlar ve hatta çöller gibi alanlarda nüfusa sahiptir. Koatinin boyu 33 ile 60 cm ağırlığı ise 3 ile 8 kg arasında değişir. Ortalama bir koati 8 ile 15 yıl arasında yaşam sürer. Doğada siyah, kahverengi, beyaz, gri, kırmızı ve bronz renklerde bulunurlar."

HEDEF, 4 MİLYON ZİYARETÇİ

Koati'ye göre özel barınak yaptıklarını vurgulayan Özsöyler, yeni türlerin yanında bahçedeki hayvanların doğumlarıyla da sayının artığına dikkati çekti.

Kısa süre önce bir zebra ve baboon yavrusunun dünyaya geldiğini aktaran Özsöyler, yavru zebraya yapılan anket sonucunda "Antep" ismini koyduklarını duyurdu.

Bahçede bu yıl doğumlar sonunda bir nüfus patlaması yaşandığına vurgu yapan Özsöyler, yaklaşık 7 bin hayvanın barındığı bahçede tür sayısının 301'e ulaştığını bildirdi.

Kısa süre önce dünyaya gelen 4 kaplan yavrusunun da ziyaretçi sayısını yüzde 70 artırdığına dikkati çeken Özsöyler, bahçeyi bu yıl yaklaşık 3 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, rekor kırdıklarını vurguladı.

2015 yılında ise, 4 milyon ziyaretçi beklediklerini belirten Celal Özsöyler, "Yakın zamanda açılışı yapılacak Safari Parkımızın da yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title