Haberler

Gaziantep Fatma Şahin: Koalisyonlar Istikrarsızlık ve Darbeleri Getirmiştir

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2,5 yılda bir hükümet değiştiren Türkiye'de yeni anayasanın şart olduğunu söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2,5 yılda bir hükümet değiştiren Türkiye'de yeni anayasanın şart olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beraberinde ilçe belediye başkanları ve Ak Parti il başkanıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında 25 Şubat itibariyle referandum çalışmalarına start vereceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü kente geleceğini ve referandum çalışmalarına erken başlayacağını belirten Fatma şunları söyledi: 'Cumhurbaşkanımızın 15 yıldır önemli bir duruşu var, her önemli işe Gaziantep'te başlıyor. Genel merkezimiz kampanyayı başlatmadan Cumhurbaşkanımız buraya toplu açılışa geliyor. Bugün burada hem açılışı yapılacak tesislerimizi hem de yeni anayasa paketinin içinde neler var onları anlatmak için sizinle bir araya geldik. Türkiye'de ortamla 2,5 yılda bir hükümet değişiyor. Dolayısıyla Bu koalisyonlar bizim gelişmemizi engelliyor. Bu yeni sistem bize her 5 yılda hükümetin ve meclisin yenilendiği bir istikrarı getiriyor. Zaten yakın siyasi tarihimize baktığımızda ne zaman iktidar olduysak o zaman büyüdük. Koalisyon dönemkileri istikrarsız ve darbeleri getirmiştir, koalisyon dönemleri küçülme dönemleridir. Bizim 3 önemli vesayetimiz vardı; Bürokratik vesayet hala var, sistem artık özel sektör mantığına dönmelidir. İkince vesayet askeri vesayet, her on yılda bir darbe oluyordu, her darbe bizi 30 yıl geriye götürüyordu, ilk kez 15 Temmuzda bu tersine döndü ama 15 Temmuza kadar her darbe başarılı oldu. İstikrar için koalisyonlardan kurtulmak için yeni sisteme geçmemiz gerek. Yakın tarihimizde gördüğümüz üçüncü kriz ise her Cumhurbaşkanlığı seçimi bize yeni krizin habercisi olmuştur. Parlamento Cumhurbaşkanını seçemedi, bu darbeyi ve darbe anayasasını getirdi. Bu yüzden bu mesele asla birey meselesi değil asla Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title