Haberler

Gaziantep "Enerji"Sinin Geleceğini Planlıyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Enerji Master Planıyla halkın elektrik ihtiyacının karşılanması ve yeni yatırımların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Enerji Master Planı"yla halkın elektrik ihtiyacının karşılanması ve yeni yatırımların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Uygulamaya konulacak projeyle ayrıca, Gaziantep'in yenilenebilir enerji verimliliği, enerji tedarik etkinliği ve enerji yönetimi alanında kurumsal gelişimi de araştırılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda sanayisiyle ön plana çıkan kentin bu kimliğini koruyabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kentin ortalama yüzde 16 büyüdüğünü vurgulayan Şahin, bu oranın da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Gaziantep'in enerji ihtiyacının da giderek arttığını, dolayısıyla kentin enerji potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiği inancıyla bir çalışma başlattıklarını ifade eden Şahin, "Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, 'Enerji Master Planı' oluşturacak. Çünkü sanayi kenti kimliğimizi ve hızlı büyümeyi uzun vadede sürdürmek istiyorsak, enerji ihtiyacımızı karşılayacak alt yapıyı sağlamamız lazım" dedi.

Şahin, 5 yıl sürecek çalışmayla şehrin yenilenebilir enerji verimliliği, enerji tedarik etkinliği ve yönetimi alanında kurumsal gelişiminin araştırılacağını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Kentin mevcut durum analizi, değişen ihtiyaçlar, ileriye yönelik beklentiler, çok yönlü faktörler ve dünyadaki iyi uygulama örnekleri dikkate alınarak hazırlanacak planda, enerji sektöründe yapılacaklar, enerji stratejisi, projeleri ve izlenecek yol haritası belirlenecek. Kentin durum analiziyle start verilen projeyle, Gaziantep'teki alternatif enerji potansiyellerini de belirleyeceğiz. Bu çalışmayla hem halkın ihtiyaçlarının karşılanması hem de yeni yatırımcıları bölgeye çekmeyi hedefliyoruz."

Şahin, hızlı büyümenin devamının enerji alt yapısının sağlanmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

GSO'dan destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da her alanda büyüyen Türkiye'nin enerji ihtiyacının da buna paralel arttığını hatırlattı.

Türkiye'nin elektrik enerji ihtiyacının gelecek 10 yılda iki katına çıkmasının beklendiğinin altını çizen Konukoğlu, "Günümüzde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak, artan talebini sorunsuz karşılamak ve arz güvenliğini sağlamak büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Konukoğlu, şehrin hızla gelişmesi ve artan sanayi yatırımlarının elektrik tüketimini artırdığını vurguladı.

Sanayide enerji maliyetinin önemli bir yer tuttuğuna değinen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Maliyetleri düşürmek ve rekabet gücünü artırmak için enerji arzını artıracak yatırımları hayata geçirmeliyiz. Enerji politikalarının stratejik olarak planlanması ve bunun için gerekli alt yapının oluşturulması, yenilenebilir enerji potansiyelinin belirlenmesi, kurumlar arasında koordinasyonun sağlanmasını içeren bir enerji master planı doğru adımların atılmasını sağlayacaktır. Bu açıdan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çalışmayı destekliyoruz."

Konukoğlu, master planın, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanılmasını sağlayacağını ve yeni yatırımcıları kente çekeceğini belirtti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Adil Sani Konukoğlu Fatma Şahin Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title