Haberler

Gaziantep'teki Saldırıyla İlgili İstihbarat Detayı! Faciadan Dönülmüş

Güncelleme:

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü istihbarat birimleri bir süre önce, kentte güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısı olabileceği bilgisine ulaştı. Bu bilgiden sonra güzergahlar değişti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü terör ve istihbarat birimleri bir süre önce, kentte güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısı olabileceği bilgisine ulaştı. İstihbarat birimleri, teröristlerin bomba yüklü araçla özellikle polislerin yoğun olduğu bölgede saldırı gerçekleştireceğini saptayınca, alarm durumuna geçildi. Polis, kentte güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı, personeli uyardı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TOPLANACAKLARDI

Günler öncesinden alarm durumuna geçen Emniyet Müdürlüğü, polislerin kullandığı servis araçlarının saatlerini ve güzergahlarını günlük olarak değiştirerek olası saldırıları önlemeyi hedefledi. Bugün de 1 Mayıs nedeniyle polislerin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, midibüs ve otobüslerle görev alacakları eylem bölgelerine gitmesi planlanıyordu. Ancak, terör saldırısı istihbaratı nedeniyle dün gece bu uygulama iptal edildi ve polislerden evlerinden görevlendirildikleri alana gitmeleri istendi.

Kuvvetli istihbarat nedeniyle polis, Emniyet Müdürlüğü önünden geçen Vergi Dairesi ile Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önünden geçerek Muammer Aksoy Bulvarı'na bağlanan yaklaşık 200 metrelik yolu da bariyerlerle trafiğe kapattı.

Ancak, sabah saatlerinde Muammer Aksoy Bulvarı üzerinden bariyerleri geçen ve bu sırada Emniyet Müdürlüğü önündeki kulübede görevli olan polislerin ateş açarak durdurmaya çalıştığı bomba yüklü araç tam Emniyet Müdürlüğü giriş kapısının bulunduğu bölgede patlatıldı. Patlamada bu sırada nöbetçi kulübesinde görevli polis memuru şehit oldu.

SALDIRI TNT İLE YAPILMIŞ

Güvenlik kaynakları, saldırıda 1 Mayıs tarihinin ve patlama saatinin özellikle seçildiğini söyledi. Kaynaklar, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensubunun 1 Mayıs nedeniyle görev alacak personelin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak dağılacağını tahmin ederek saldırıyı bu noktada gerçekleştirdiğini kaydetti.

Önceden alınan önlemler ile daha büyük facianın önlendiğini kaydeden güvenlik kaynakları, parçalanan minibüste yapılan ilk incelemede patlamada kullanılan patlayıcının cinsinin TNT olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Patlamada kullanılan patlayıcının miktarının henüz netleşmediğini ama çevreye verdiği zarar göz önünde tutulduğunda en az 300 kilo olduğunu kaydeden güvenlik kaynakları, patlayıcıya ayrıca daha fazla can alması için demir parçacıklar, şiddetini de artırması için gübre ile güçlendirildiğini belirtti.

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN: HEDEF POLİSLERDİ

Bu arada Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise saldırıda hedefin polisler olduğunu söyledi. Erdoğan, son dönemde Gaziantep'te polislerin IŞİD, PKK ve paralel yapıya yönelik operasyonlar yaptığını belirterek, "Amaç polisi sindirmekti. Ancak bunda başarılı olamayacaklar. Önceden alınan önlemler daha büyük olayları önledi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Mehmet Erdoğan 1 Mayıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title