Haberler

Gaziantep'e, İşadamından 18 Derslikli Ortaokul

Gaziantep'te, İşadamı Adnan İnanıcı tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli ortaokulun protokol imza töreni gerçekleşti.

Gaziantep'te, İşadamı Adnan İnanıcı tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli ortaokulun protokol imza töreni gerçekleşti.

Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Adnan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanıcı, kurum müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Şehitkamil ilçesine bağlı Güvenevler Mahallesi'nde yapılacak olan 18 derslikli Adnan İnanıcı Ortaokulu'nun protokol imza töreni Vali Erdal Ata ve İşadamı Adnan İnanıcı arasında imzalandı. Okul inşaatına protokol imza töreninden itibaren 1 ay içinde başlanacağı ve ortaokula Adnan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanıcı'nın isminin verileceği öğrenildi.

Protokol imza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Adnan İnanıcı, sağ olsun bizim önerimizi kırmayarak okul yaptırmaya karar verdi. Adnan İnanıcı'ya eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gaziantep'in ve ülkemizin en önemli sorunu eğitimdir. Eğitim sorununu çözmeden ülkelerin refah seviyelerini yükseltmek mümkün değildir. Kalkınmanın temel taşı eğitimdir. Gençler ve çocukları ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğe o kadar güvenle bakarız. Bu doğrultuda biz Gaziantep'in eğitim sorununu çözmek üzere yola çıktık. Devletin imkanlarını kullanarak bugüne kadar yaklaşık olarak 300 derslikli okul yaptırdık. Şu anda da yapımı devam eden 2 bin derslikli okul inşaatımız var. İnşallah 2014 yılından da hayırseverlerin katkıları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla eğer arsa sorunu yaşamazsak eğitime yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bizim hedefimiz 2015 yılının sonu itibariyle Gaziantep'teki okul ve derslik açıklarını sıfırlamayı planlıyoruz. Tamamen sıfırlamak mümkün değil. Çünkü sürekli Gaziantep'te nüfus artışı oluyor ve haliyle öğrenci sayısında da artış oluyor. Geçmişteki eğitim ile ilgili açıkları kapatmayı planlıyoruz. Gaziantepli kendi sorununa sahip çıkarsa bu sorun çözülecektir" dedi.

Eğitime olan katkılarını sürdüreceklerini belirten Adnan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanıcı, "Çok çalıştık, helal kazandık. Çok çalışıp helal kazanıp yine Gaziantep ile paylaşacağız. Yeni okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İnanıcı'nın fakir vatandaşlara yönelik hizmetlerinin güzel olduğunu dile getiren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, "Adnan İnanıcı, benim çok değer verdiğim bir kardeşimdir. Çalışarak alın teri karşılığında helal kazançla belli bir noktaya gelmiştir. Kazancının çoğunun fakir vatandaşlarla paylaşıyor. Özellikle gariban insanlara yönelik hizmet yapan bir arkadaşımızdır" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Valiliği Ahmet Uzer Erdal Ata Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title