Haberler

Gaziantep'e Antep Fıstığı Satıyorlar

Aydın'da antep fıstığı üretimiAYDIN (AA) - Hacıköseler Köyleri Tarımsal Kooperatifi Başkanı Alaatin Sarıoğlu, Yenipazar'da üretilen antep fıstığını almak için Gaziantep'ten gelen tüccar sayısının her geçen yıl arttığını bildirdi.

Aydın'da antep fıstığı üretimiAYDIN (AA) - Hacıköseler Köyleri Tarımsal Kooperatifi Başkanı Alaatin Sarıoğlu, Yenipazar'da üretilen antep fıstığını almak için Gaziantep'ten gelen tüccar sayısının her geçen yıl arttığını bildirdi.Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, Aydın'da 1956'dan bu yana antep fıstığı üretiminin olduğunu, her yıl binlerce aşılama yapılmasıyla fıstık üretiminin artış gösterdiğini bildirdi.Antep fıstığının satışı için mahalle sakinlerinin birlikte hareket ettiğini kaydeden Sarıoğlu, "Gaziantep'ten tüccarlar bölgemize gelip toptan alıp gidiyorlar. Şu anda da antep fıstıklarımız hazır, gelecek tüccarları bekliyorlar. Son bir kaç yıldır Gaziantep'ten gelen tüccar sayısında artış var. Kooperatif olarak bir işletme tesisi yapmayı planlıyoruz. O zaman daha çok kazanacağız ve gelir elde edeceğiz. Devlet destekli bir proje hazırlamayı düşünüyoruz. Kendi bölgemizde işlemesini yapabilirsek daha çok kazanacağız."" diye konuştu.Üreticilerden Ünal Sarıoğlu da il genelinde 50-60 bin antep fıstığı ağacı bulunduğunu, bu yıl 100 bin tona yakın antep fıstığı üretiminin beklendiğini söyledi. .

Kaynak: AA / Güncel

Yenipazar Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title