Haberler

Gaziantep'e 5 Bin Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

Hayırsever iş adamlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle yurt yapımı için harekete geçtiği bildirildi.

Hayırsever iş adamlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle yurt yapımı için harekete geçtiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edacan Grup, Güllüoğlu Kız Öğrenci Yurdu'ndan sonra Karataş Mahallesi'ne 5 bin kişilik yurt yaptıracak.

İki ay içerisinde bitirilerek Gaziantep Kredi ve Yurtlar Kurumuna teslim edilecek 432 dairelik site, 5 yıldızlı otel konforunda olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül ve Edacan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener ile yurdun yaptırılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

Şahin, yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamlarının konuya duyarlı davrandığını belirtti.

Gaziantep'in yurt yapımı konusunda farkını ortaya koyduğunu ve toplam kapasitenin 10 bine çıkartıldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Mevcut 4 bin kişilik bir kapasite vardı. Şu an mevcut yurtlar da hizmet vermeye başlayınca kapasite 10 binin üzerine çıkacak. Bu bizim devlet politikamızdı. Başbakanımız ve bakanlarımızla tüm illerdeki öğrenci yurtlarının kapasitesini artırmak için büyük gayret gösterdik. Öğrencilerimizin bulundukları illerde yurt sorunu yaşamaması eğitim kalitesi açısından da önemlidir."

Özgül de yurdun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Özgül Fatma Şahin Güllüoğlu Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title