Haberler

Gaziantep, Dünya Barışı İçin 3 Ton 192 Kilo Aşure Pişirdi

Güncelleme:

GASTURDER işbirliğiyle 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, dünyanın farklı kentlerinden getirilen malzemelerle 3 ton 192 kilogram aşure pişirildi.

Dev kazandaki aşureyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi hedefleniyor.

Festival Park'ta oluşturulan alandaki dev kazanda gece boyunca pişirilen aşure, Guinness Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ve şahitlerin gözetiminde vinç yardımıyla tartıldı. 3 ton 192 kilogram geldiği tespit edilen aşure için hazırlanan dosya rekorun tescili için İngiltere'ye gönderilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Festival Park'ta düzenlenen törende, gece boyunca yağan yağmur nedeniyle rekorluk aşurenin zor şartlarda pişirildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aşurenin barışın sembolü olduğunu belirten Şahin, 21 Eylül Dünya Barış Günü'nde Guinness rekoru denemesi yaptıklarını söyledi.

Gaziantep'in dünyanın tescillenmiş mutfağı olan gastronomi ve kültür şehri olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

" Gaziantep, aynı zamanda bir barış şehri. Türk, Kürt, Arap birlikte yaşayan, tüm dünyaya ensar, muhacir ilişkisiyle 'Biz bunu başarıyoruz, siz de başarın' diyen bir barış şehri. O nedenle bu denemeyi aşure üzerinden yaptık. Çünkü aşure, herhangi bir tatlı değil, içinde 27 çeşit malzeme var. Malzemelerin de her biri dünyanın ve Türkiye'nin farklı yerlerinden geldi. Almanya'nın ve Kahramanmaraş'ın cevizi var. Sri Lanka'nın tarçını ve pirinci var. Malatya'nın kaysısı, Karadeniz'in fındığı, Balıkesir'in baklası, Şanlıurfa'nın mercimeği, Gaziantep'in fıstığı var. İnşallah dünyada bir ilk. Aşureyi bundan sonra yapmak isteyenlerin bundan daha lezzetli ve 3 bin 200 kilogramdan fazla yapma iddiasıyla yola çıkmaları gerekiyor."

Şahin, aşurenin alandaki vatandaşlara, esnafa, işçilere, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, huzurevlerine ve Suriyelilerin kaldığı kamplara dağıtılacağını bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Barış Günü Fatma Şahin Gaziantep Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title