Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sulama Havuzu Yapacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bölgede etkili olan kuraklığın etkisini azaltmak için "sulama havuzları" oluşturacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bölgede etkili olan kuraklığın etkisini azaltmak için "sulama havuzları" oluşturacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, yaptığı açıklamada, sonbaharda yağış miktarının uzun yıllar ortalamasının 300 kilogramın altına kadar düştüğüne dikkati çekti.

Bu durumdan bitki ve hayvanların etkilendiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kuraklık sebebiyle ağaçlarımız kuruyor. Meralarımızda yeterince ot olmadığı için hayvanlarımız yem bulamıyor. Tarlalarımızda arpa, buğday, mercimek biçilemediği için sap saman elde edilemiyor. Hayvanaların besin ihtiyacı karşılanamıyor. Yağış miktarının azalması üzerine Gaziantep iklimi alarm vermeye başladı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sulama havuzları projesi geliştirdik. Örneğin bir çiftçimiz açtırdığı sulama kuyularından ortalama 4 ton su alıyorsa sulama havuzlarıyla ortalama 30 ton su birikecek. Yağmur suları, yer altı suları bu havuzlarda birikecek. Suyun yetersiz olmadığı zamanlarda bu havuzdaki sular değerlendirilebilecek."

Yılmaz, ilk etapta 500 tonluk iki sulama havuzu yapacaklarını ve bu sayede çiftçilere örnek olacaklarını anlatan Yılmaz, Tarım Kredi Kooperatifleri ve bankaların bu konuda üreticilere destek verebileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Yılmaz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title