Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ramazan'a Hazır

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı olarak kabul edilen ramazan için hazırlıklarını tamamladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı olarak kabul edilen ramazan için hazırlıklarını tamamladı.

Belediye, ramazanı dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar için birçok etkinlik planladı. Sokak iftarları, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, şiir dinletisi, söyleşi, orta oyunu ve tiyatro gösterilerini de içeren etkinlikler için yürütülen yoğun hazırlıklar tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi, ramazan programlarını bu yıl Masal Parkı'nda oluşturulan "Ramazan Sokağı" etkinlik alanında gerçekleştirecek. Belediye, Gazianteplilere iftar öncesi ile sonrasında, konser ve çeşitli kültürel etkinlikler sunacak. Ayrıca mahalle ve köylerde kurulacak mobil sahnelerde de ilahi, tasavvuf müziği konserleri, orta oyunu ve sema gösterileri yapılacak.

Masal Parkı'nda Kur-an'ı Kerim tilaveti, tasavvuf, sema ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle start verilecek ramazan şenlikleri, ilerleyen günlerde sanatçı Fatih Kısaparmak, Ahmet Özhan, Aykut Kuşkaya, Ayna Grubu, Mustafa Demirci, Sevcan Orhan ve Ferhat Göçer gibi sanatçıların konserleri ile şiir dinletileri, söyleşi, orta oyunu ve tasavvuf konserleriyle devam edecek.

HEDEF 350 BİN KİŞİYE İFTAR

Öte yandan üç ayrı noktada (Düztepe Dergah Düğün Salonu, Şehreküstü ve Kayaönü İtfaiyesi önünde) oluşturulan stantlarda vatandaşlara imsakiye, Kur-an'ı Kerim, Elif-ba ve Yasin kitabı dağıtılacak.

Gaziantep Üniversitesi karşısı Ata Parkı, otogar, Kayaönü ve Şehreküstü İtfaiyesi, Düztepe Dergah Düğün Salonu bahçesi, Büyükşehir Belediyesi Kurbanbaba Sosyal Tesisler ve Gazikent Burak Parkı olmak üzere 7 noktada iftar çadırları kurularak vatandaşlara hizmet verilecek.

Merkez ve ilçelerde vatandaşlarla 24 camide iftar buluşmaları gerçekleştirilecek. Şehit aileleri, gazi, öksüz, yetim, engelli ve yaşlılara yönelik iftar buluşmaları yapılacak.

40 bin gıda paketi dağıtılması planlanan ramazanlık boyunca, 3 aşevi ve iftar çadırlarında yaklaşık 350 bin kişiye hizmet verilmesi hedefleniyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehreküstü Yerel Haberler

title