Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 750 İşçi Alacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 750 işçi alacakGaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İş ve İşçi Bulma Kurumu arasında yapılan protokol ile park, bahçe ve mezarlıklarda çalıştırılmak üzere 750 işçi alımı yapılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 750 işçi alacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İş ve İşçi Bulma Kurumu arasında yapılan protokol ile park, bahçe ve mezarlıklarda çalıştırılmak üzere 750 işçi alımı yapılacak.

İşçi alımı nedeniyle düzenlenen protokol imza törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ve ilgililer katıldı. Şahin ve Ekin kurumları adına Büyükşehir Belediyesi'ne 750 işçi alımını öngören bir protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi'ne 3 aşamalı olarak park ve bahçeler ile mezarlıkların ıslahında çalıştırılmak üzere 750 işçinin alınacağı belirtildi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, imzalanan protokol ile toplumdaki bazı dezavantajlı gruplara öncelik verileceğini kaydetti. İnsanlara balık vermekten ziyade balık tutmayı öğreterek yerel kalkınmayı amaçladıklarını dile getiren Şahin, şöyle dedi:

"Gaziantep göç alan bir şehir. İnsanımızın huzuru, mutluluğu, vatandaş memnuniyeti için eğitim çok önemli. Herkese fırsat eşitliği verip herkesin eğitimden yararlanmasını istiyoruz. Sosyal yardımlarla insanlara balık vermekle istediğimiz kalkınma modelini gerçekleştirmemiz mümkün değil. Mutlaka balık tutmayı öğretmemiz ve onların istihdamda kalkınmada yer almalarını sağlamamız gerekiyor. İşsiz her insanın en büyük talebi budur."

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ise proje hakkında bilgi verdi. Projenin 1 Temmuz'da başlayıp 31 Aralık'ta biteceğini kaydeden Ekin, projeyi çok önemsediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Park ve bahçelerin ıslahı ve mezarlıkların ıslahı olmak üzere iki bölümde yürütülecek bu proje. Bu proje 1 Temmuz'da başlayacak ve 31 Aralık'ta bitecek. Geçmiş yıllara baktığımızda bu projenin büyük anlam kazandığını emekliliği yaklaşmış vatandaşlarımızın işsiz vatandaşlarımızın, zor durumda kalmış ailelerin bu proje ile kendi hayatlarını idame ettirdikleri ve her şeyden önemlisi çocuklarını eğitime verip okutamayanların bu proje sayesinde çocuklarını okula gönderip bir şekilde mezun ettiklerini görüyoruz. Projenin sürdürülebilirliği açısından takipçisi olduk. İnşallah aksaksız bir biçimde bunu yürüteceğiz. 2016 yılının ilk 4 ayında istihdam oranında yüzde 35 bir artışın olduğunu gördük. Bir önceki yılın aynı dönemine göre çok ciddi manada bir artış söz konusu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title