Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mülteciler konusunda Birleşmiş Milletlerin hızlı kararlar alması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mülteciler konusunda Birleşmiş Milletlerin hızlı kararlar alması gerektiğini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olmasını da değerlendiren Şahin, "Özhaseki Başkan'ın başarılı olacağından şüphemiz yok" dedi.

Kayseri'de düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'na katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Yaklaşık 5 yıldan beri bölgedeki istikrarsızlık, kaos ortamı sınır illerini dolayısıyla Gaziantep'i çok yakından ilgilendiriyor. Biz oranın yöneticileri olarak hem gelen misafirlerimizin bu süreçte adaptasyonu hemde kendi vatandaşlarımızın mağdur etmeden hızlı gelen göçü yönetebilmek için büyük gayret gösteriyoruz. En büyük fedakarlığı halkımız yapıyor" dedi.

Şahin, "Son yaşanan gelişmelere baktığımız zaman aslında Türk insanının ne kadar büyük bir iş yaptığını, dünyaya insanlık dersi verdiğini gösteriyor. Koca Avrupa ülkelerinin bakışı bir tane mülteci geldiğinde buna nasıl bakacağız diye endişe ediyorlar. Biz kendi şehrimizde 400 bin ülkemizde 2 milyon mülteci kardeşimiz geldi ve bunları misafir ediyoruz. Bunlar bunu anlayamıyorlar. Onlar bir vakıf medeniyetinden gelmiyor. Paylaşmayı bilmiyorlar. Her şeye mali olarak bakıyorlar. Empati yapmanız, hoşgörü ile süreci yönetmeniz gerekiyor. Artık sorun onların sınırlarına dayandığı zaman üç maymunu oynayan ülkeler çözüm aramaya başladılar. Gündem olmayan Türkiye'deki mültecilerin ne kadar gündemde olduğu ortaya çıktı. Bir bebeğin ölmesi vicdanların sesinin yükselmesine neden oldu. Birleşmiş Milletlerin gündeminde oturdular ve bu meseleyi nasıl çözmeleri gerektiğini konuştular.

Fakat yine bataklığı kurutmaktan daha çok sineklerle mücadele etme yoluna gittiler. Temel sorun mülteci neden topraklarını terk ettiği, Suriye topraklarının Suriyeliler tarafından yönetilmesi ve bu yönetim tarzını demokratik bir yöntem ortamı oluşması için ne tür kararlar alınmalı bu yönden bakıldığı zaman liderler insani ve vicdani kararlar alması gerekiyor. Bu bölge üzerindeki emeller her zaman bu karaların alınmasını geciktiriyor. Karar alınmadığı zaman oradaki kaos mülteci olaylarını daha da körüklüyor. O nedenle bir an önce Birleşmiş Milletlerin bu kararları hızlı bir şekilde alması gerekiyor.

Türkiye'de baktığımız zaman, orta ve uzun vadeli planlamalar ve çözümler üretmemiz gerekiyor. İnsani olarak yapmamız gerekeni yaptık ama bu iş daha ne zaman sürecek. Hükümet oluştuğunda, parlamento kurulduğunda valiler ve belediyeler olarak uzun vadeli çözümler üretilmeli. Çocukların eğitimlerinin nasıl olacağı, insanların istihdamları nasıl sağlanacak beraberinde asayişi nasıl sağlayacağız. Buna temel ve uzun vadeli çözümler getirilmelidir.

Birleşmiş Milletler, Amerika, Rusya ve Almanya'nın bu gündemi konuşması umutlandırıyor ve bir an önce tampon bölgenin bir an önce oluşturulması, sınırın önünde şehirlerin oluşturulması ve artan yükün buraya yönlendirilmesi gerekiyor" ifadesinde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı iken, AK Parti'den milletvekili adayı seçilen ve ardından yapılan kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Özhaseki'nin durumunu da değerlendiren Fatma Şahin, "Bizim nasıl bir takım olduğumuzu gösteriyor. Sayın kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ile birlikte aslında biz kuvvetli bir aileyiz. Güçlü bir takımız, bize nerede ihtiyaç varsa onun gereğini yapıyoruz. O yüzden Özhaseki Başkanımız ağabeyimiz, 25 yıldan beri başkanlık yapmış bir duayenimiz. Böyle bir başkanın olması büyük bir avantaj. 2019'da yerel seçime giderken bu bakış açısına bir ihtiyacımız var. Partimizi, Kayseri'yi verilen bu karardan dolayı tebrik ediyorum. Başkanın başarısı ile alakalı hiçbir şüphemiz yok.

Biliyorsunuz 3 dönem kuralından dolayı böyle bir karar çıktı. Yerel yönetime aday olduk. Ben bunu sorun olarak görmedim. Şehirlere hizmet etmek benim için büyük bir şeref. Severek yapıyorum. Yerel yönetim hakikaten canlı bir organizma. Şehre yön vermek yerel yöneticinin bakış açısı ile aynı. Parlamento da çok önemli,yasalarla kağıtlarla uğraştığınız da karşılığını alabilmek için beklemeniz gerekiyor, ama yerel yönetimde yaptığınız işin karşılığını hemen alabiliyorsunuz. Bu da benim kişiliğim ile çok örtüşüyor. Özellikle hayır duası aldığımız vatandaşın yaşam kalitesini arttırdığımız zaman bizi mutmain ediyor. O bölgede şehrin rekabet gücünü artırmak bizim en büyük görevimiz. O nedenle Kayseri tecrübesini de çok önemli buluyorum" - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhaseki Fatma Şahin Gaziantep Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title