Haberler

Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te büyük evliya ve alim zatların da meftun bulunduğunu belirterek, “Gaziantep küçük bir Buhara” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te büyük evliya ve alim zatların da meftun bulunduğunu belirterek, "Gaziantep küçük bir Buhara" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir ulusal televizyon kanalında iftar vaktinde düzenlenen söyleşide, Gaziantep'te büyük evliya ve alim zatların meftun bulunduğunu kaydetti. Bölgenin inanç turizmi için de büyük potansiyeli olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, "Biz önce bir çalışma yaptık. Bu tarihimizi, kültürümüzü nasıl yukarılara taşıyabiliriz diye. Bu çalışmada kentimizin inanç turizmi de yönü karşımıza çıktı. Çünkü, Gaziantep küçük bir Buhara. O kadar güzel evliyaları, enbiyaları var. Hz Ukkaşe, bizim sınırlarımızda mesela. Bu zat Sevgili peygamberimizin peygamberlik mührünü görmüş. Çok önemli bir sahabe" dedi. Kalkınmanın yerelden başladığını belirten Şahin, "Yerel kalkınma için çok özgün projelerle üretmek gerekir. Kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar anlayışıyla biz elimizdeki, potansiyeli yerelden evrensele, gelenekten geleceğe nasıl taşıyacağımızdır" ifadelerini kullandı. Kentin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Şahin, "Elimizde o kadar güzel potansiyel var ki, dokunsanız zaten patlıyor. Küçücük, küçücük dokunuşlar gerekiyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda 2 yılını tamamladığını belirten Fatma Şahin, zamanın çok hızlı geçtiğini ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title