Haberler

Gaziantep, BM'nin Tedarikçisi Olabilir

Birleşmiş Milletler (BM) Alım İhaleleri ve KOBİ’ler için Katılım Süreçleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Alım İhaleleri ve KOBİ'ler için Katılım Süreçleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep'in BM'nin tedarikçisi olabilecek üretim gücü ve çeşitliliğine sahip olduğu vurgusu yapıldı.

Bilgilendirme toplantısının açış konuşmasını yapan GTO KOBİ ve Dış İlişkiler Müdürü Gülbin Çalışkantürk, Türkiye ve Gaziantep'in BM tarafından alınan mal ve hizmet sağlayıcıları arasında güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"2012 yılında, BM ve tüm yan kuruluşlarının aldığı mal ve hizmetler 15 milyar doları aşmıştır. Bunun ancak 115 milyon dolarlık kısmı Türkiye'den tedarik edilmiştir. Bu rakam da alım ihalelerinden Türkiye olarak aldığımız payın yüzde 1'in altında olduğunu göstermektedir. Buna ilaveten, BM'ye kaydolan Türk firmalarının sayısı da oldukça sınırlı durumdadır. Bunun başlıca sebebi satın alma işlemlerinin İngilizce gerçekleşmesi ve firmalarımızın Birleşmiş Milletler prosedürleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmamasıdır. Bu bilgilendirme toplantısı ile firmalarımızın BM tarafından yürütülen alım ihaleleri süreçleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve alım süreçlerine katılarak, tedarikçi konumuna gelmelerini amaçlamaktayız."

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ankara Ofisi temsilcisi Seçil Avcı ise, "BM'nin ve yan kuruluşlarının en fazla satın aldığı mal ve hizmetler incelendiğinde Gaziantep'in tedarikçi olarak ön plana çıkabileceği bir potansiyele sahip olduğu görülmektedir" dedi.

Avcı, BM'nin en fazla alım yaptığı mal ve hizmetler hakkında ise şunları söyledi:

"Gıda, konfeksiyon, eczacılık ürünleri, bilgisayar ve yazılımlar, telekomünikasyon ekipmanları, laboratuvar ekipmanları, kimyasallar ve yapı malzemeleri, hizmet sektörü alanında ise güvenlik, personel, mühendislik, müteahhitlik, ortaklık, navlun/nakliye, ekipman kiralama, danışmanlık ve telekomünikasyon hizmetlerinin büyük bir paya sahip olduğu görülmektedir. Alınan ürünlerin yapısı ve çeşitliliği Gaziantepli firmalarımızın da bu işin içinde daha aktif rol alabileceğini kolayca ortaya çıkarmaktadır."

GTO toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu, Meclis üyeleri Halil Zengin ve Mahmut Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda GTO üyesi katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Birleşmiş Milletler Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title