Haberler

Gaziantep Başbakan Yardımcısı Şimşek: Milletten Aldığımız Kaynağı, Millet İçin Kullanıyoruz

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Milletten aldığımız kaynağı, millet için kullanıyoruz Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, milletten alınan vergilerin millete yatırım olarak döndüğünü ve toplanılan vergilerin yüzde 24'ünü eğitime harcadıklarını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Milletten aldığımız kaynağı, millet için kullanıyoruz

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, milletten alınan vergilerin millete yatırım olarak döndüğünü ve toplanılan vergilerin yüzde 24'ünü eğitime harcadıklarını kaydetti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şahinbey Belediyesi tarafından Perilikaya Mahallesi'ne yaptırılan gençlik merkezi ve semt pazarının temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, milletten alınan vergilerin millete yatırım olarak döndüğünü kaydetti. Vatandaşlardan toplanılan vergilerin yüzde 24'ünü eğitime harcadıklarını söyleyen Mehmet Şimşek, şunları dedi:

"Biz insanımızı iyi yetiştirirsek, gençlerimizi donanımlı yetiştirebilirsek, donanımlı hale getirebilirsek; o zaman Türkiye daha çok üretecek ve katma değer sağlayacak, dünya ile rekabet edebilecek. O nedenle AK Parti hükümetleri olarak bizler insanı öncelik kıldık. Beşeri sermaye yani vatandaşımıza öncelik kıldık. Bugün 2016 bütçesine baktığımız zaman en büyük harcama kalemi eğitimdir. Biz topladığımız vergilerin yüzde 24'üne yakınını neredeyse 4'te birini eğitime harcıyoruz. Yani önümüzdeki 40 yıl için Türkiye'nin temellerini sağlamlaştırıyoruz. Biz milleti, vatandaşı, insanı önceliklendiren bir anlayışa sahibiz. Milletten aldığımız yetkiyi ve kaynağı millet için kullanıyoruz."

BAKAN ÇELİK: GENÇLİK GELECEK DEMEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, gençliğin önemine vurgu yaparak, gençliği olmayan ülkelerin geleceğinin olamayacağını belirtti. Gençlere sahip çıkacaklarını söyleyen Çelik, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Onun için gençliğimiz olacak, gençliğimize sahip çıkacağız. Gençlik de kendi kültürüne, tarihine ve değer yargılarına sahip çıkacak. Nasıl bir gençlik istiyoruz biliyor musunuz? Gecenin zifiri karanlığında ak sütün içinde ak kılı görecek feraset sahibi, şuurlu, vatanperver bir gençlik istiyoruz. Bu güzel memleketin, bu güzel coğrafyanın, bu güzel ülkenin tarih boyunca düşmanları oldu. Düşmanlar da gençlik cihetinden içimize fitne sokmaya çalıştılar. Onun için gençleri uyanık olmaya davet ediyorum. Belediyelerimiz sizlere spor alanları yapıyor, kültürel etkinlik alanları yapıyor. Buralarda kendinizi geliştirin, sporla geliştirin, kitapla geliştirin. Sizin içinize de art niyetle gelen ideolojik olarak bu memleketin dinine, diyanetine, bayrağına karşı duran anlayışlara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara dur diyecek bir karakterde gençlik istiyoruz. Gaziantep gençliği böyle karakterde bir gençliktir."

Konuşmaların ardından Şimşek ve Çelik ile protokol üyeleri gençlik merkezi ve semt pazarının temelini attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Faruk Çelik Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title