Haberler

Gaziantep, Aşure ile Guinness Rekorunu Kırdı

Güncelleme:

Gaziantep'te 'Dünyaya Barış Barışa Bereket' sloganıyla düzenlenen Aşure Festivalinde 3 bin 192 kilo aşure yapılarak Guinness rekoru kırıldı.

Gaziantep'te, GASTURDER işbirliğiyle 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, dünyanın farklı kentlerinden getirilen malzemelerle 3 ton 192 kilogram aşure pişirildi ve Guinness rekoru kırıldı.

CEVİZLER MERKEL'DEN

Gaziantep'te gerçekleşen aşure festivaline farklı ülke büyükelçilerinin yanı sıra birçok yabancı konuk da katıldı. Büyük bir kazanda pişirilen aşureye 27 çeşit malzeme katıldı. Malzemelerin her biri farklı ülkelerden getirildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in aşureye katılması için gönderdiği cevizleri Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann aşure kazanına attı.


'Dünyaya Barış Barışa Bereket' sloganıyla düzenlenen aşure festivalinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya barış gününde Gaziantep'te bir Guinness denemesi yaptıklarını belirterek, "21 Eylül dünya barış gününde bir Guinness denemesi yapıyoruz. Aşure için yapıyoruz. Çünkü Gaziantep dünyanın tescillemiş olan gastronomi şehri ve bir barış şehridir. Şu anda bütün farklılıkların bir arada yaşayan ve bunu bütün dünyaya ensar muhacir ilişkisiyle biz bunu başarıyoruz, sizde başarın diyen bir barış şehridir. O yüzden biz bu denemeyi aşure üzerinden yaptık" dedi.

"27 ÇEŞİT MALZEME İLE YAPILDI"

Aşurenin herhangi bir tatlı olmadığını vurgulayan Şahin, "İçinde 27 çeşit malzeme var ve malzemelerin de her biri dünyanın bir yerinden geldi. Gaziantep'in bütün baklagillerde önde olduğumuz alan bütün baklagil çeşitlerimiz var. Üzerinde ana vatanı dediğimiz fıstığımız var. İçinde de Türkiye haritası olan narlarla döşenen ve Ay yıldızlı bayrağımızı gösteren bir aşureyi birlikte başardık. Dünyada bir ilk ve bundan sonra aşure yapmak isteyenler bundan daha lezzetli ve 3 bin 200 kilodan daha fazla yapma iddiasıyla yola çıkmaları gerekiyor. Aşure mülteci kamplarına huzur evlerine engellilerimize dağıtılacak" diye konuştu.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Gaziantep belediyesinin Guinness rekorlar kitabına giren bir barış dostluk sembolü ile karşı karşıya olduklarını, 15 Temmuzda ülkemizin büyük bir darbe ve işgalden kurtulduğunu, bunu 15 Temmuz şehitlerimize atfettiklerini söyledi.


AŞÇILARA MADALYA

Hazırlanan aşure, festival alanına gelen vatandaşlara dağıtıldı. Fatma Şahin daha sonra aşureyi pişiren aşçılara madalya taktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Angela Merkel Fatma Şahin Gaziantep Almanya Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title