Haberler

Gaziantep Amerikalı Gazeteci: Amacıma Ulaştım

ABD'li gazeteciye 'fahri hemşerilik' uygun görülmedi (ek)

AMERİKALI GAZETECİ: AMACIMA ULAŞTIM

Dışişleri Bakanlığı tarafından hemşerilik beratı verilmesi uygun görülmeyen Pultizer ödüllü Amerikalı gazeteci Stephen Kinzer, Gaziantep'e gelmekle amacına ulaştığını söyledi.

Zeugma Antik Kentinin dünyaya tanıtılmasına yönelik katkısından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından fahri hemşerilik beratı verilmesi kararlaştırılan ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı yazılar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı tarafından beratın verilmesi iptal edilen Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Stephen Kinzer, Gaziantep Kulübü Derneği bir otelde programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tören için geldiğini ancak işlerin yolunda gitmediğini söyleyen Stephen Kinzer, "Ben kendimi Türkiye'ye çok yakın hissediyorum. Gaziantep'e de çok yakın hissediyorum. Buraya ilk geldiğimde bir tören için geldim. Fakat işler umduğum gibi gitmedi. Bu tören sayesinde Gaziantep ile olan ilişkim resmiyete kavuşacaktı. Aslında yine de kavuştu, yine de hedefim için gelmiş bulundum buraya. Buradan ayrılırken bir kağıt parçasıyla ayrılacaktım. Ama yine resmi bir şekilde, bağlantılı bir şekilde Türkiye'ye ve Gaziantep'e olan duygularımın bütünlüğüyle ayrılacağım" dedi.

Gaziantep ile olan bağını güçlendirmek amacıyla geldiğini ve amacına ulaştığını ifade eden Kinzer, şunları söyledi:

"Daha önceden mozaiklerin kurtarılmasıyla ilgili olarak birtakım yazılarım vardı. Bunların gerçekten çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum Zeugma'ya. Aynı zamanda turizm gelişti, kültürel olarak Gaziantep gelişti. Bunun yanında ekonomik katkıları da oldu. Bunların içinde Gaziantep şehir olarak bana teşekkür etmek istedi ve beni buraya tekrar çağırdı. Ben onların teşekkürlerini kabul ettiğimi düşünüyorum. Buraya gelmişken şehrin tadını da çıkardığımı düşünüyorum. Duymuş olduğum kadar yazmış olduğum yazılar bazı sorunlara sebebiyet verdi. Fakat bunlar çok büyük sorunlar değil. Bunlar sadece formalite. Büyükelçi ile görüştüm kendisi beni aradı. Aynı zamanda Kerry'nin özel asistanı tarafından bir not iletildi bana. Ama bunlar normal şeyler. Herhangi bir devletin vatandaşını desteklemesi, yanında olması alışılagelmiş şeyler. Sıra dışı hiçbir şey yok. Benim buraya gelme amacım, Gaziantep ile olan bağımı güçlendirmekti, o amacıma da ulaştım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Stephen Kinzer Zeugma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title