Haberler

Gazi Üniversitesi'nin "İş Fikri" Yarışmasının Finali Yapıldı

Gazi Üniversitesi tarafından Halkbank ana sponsorluğu ve Teknopark'ın katkılarıyla düzenlenen İş Fikri yarışmasının final töreni yapıldı.

Gazi Üniversitesi tarafından Halkbank ana sponsorluğu ve Teknopark'ın katkılarıyla düzenlenen İş Fikri yarışmasının final töreni yapıldı. Yeni fikirlere ödülleri verildi.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, dünya bilim ve patent alanında hızla gelişirken, Türkiye'deki pek çok bilgi ve makalenin kağıt üzerinde kaldığını söyledi.

Gazi Üniversitesi'nde son yıllarda çok ciddi buluşlar ve çok sayıda parlak fikrin ortaya çıktığını belirten Büyükberber, Teknoloji Transfer Ofisi'nin amacına en uygun ofis olduğunu anlattı. Akademisyenlerin sanayi ile benzer düşünmesinin önemini vurgulayan Rektör Büyükberber, TTO'ya ve Teknopark'a her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti. Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin ise Gazi Üniversitesi'nde ilk kez düzenlen "İş Bulan Değil İş Kuran Gençler" sloganıyla tanıtımı yapılan iş fikri yarışmasının sonuna geldiklerini ifade etti.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin TÜBİTAK'ın geçen yıl açtığı yarışmaya katılıp 39 üniversiteden ilk 10'a girerek destek almaya hak kazandığını belirten Prof. Dr. Şahin, ana hedeflerinin 3 yıl sonunda olgunlaşmış bir teknoloji ofisi haline gelmek olduğunu ifade etti. İş Fikri Yarışması finalistlerini TÜBİTAK'a yönlendirecekleri bilgisini veren Şahin, ayrıca KOSGEB'ten endüstriyel tasarım desteği alacaklarını kaydetti.

Yarışma hakkında bilgiler veren Teknopark Genel Müdürü Hanzade Sarıçiçek, İş Fikri yarışmasının teknolojik ve yenilikçi fikirlere yönelik bir yarışma olduğunu söyledi. Yarışmada 2 aşama olduğunu ve ilk aşamada özet iş fikirlerini aldıklarını söyleyen Sarıçiçek, "30'un üstünde akademisyen ve dışarıdan katılımcının olduğu hakem heyeti projelerden 30 tanesini belirledi. Bu projeler 2. Aşamaya geçmeye hak kazandılar. Daha sonra detaylı iş planları sunuldu ve sunumlar yapıldı" diye konuştu.

Sektörlerine göre 5 grupta toplanan projeleri akademisyen, Türkiye Teknoloji Geliştirme Kurumu ve KOSGEB katılımcılarından oluşan bir jürinin değerlendirdiğini belirten Sarıçiçek, birinciye 80 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye 20 bin lira ödülün yanı sıra 3 kişiye mansiyon dağıtılacağı ve ilk aşamayı geçen tüm katılımcılara 500 TL para ödülünün verileceğini ifade etti. İlk 3'e giren yarışmacılara ücretsiz Teknopark'ta ofis desteğinde bulunacaklarını da dile getiren Hanzade Sarıçiçek, bu yarışmacıların kuluçka firmalarına sunulan olanaklara sahip olacaklarını kaydetti.

İş Fikri yarışmasında ödül kazananların projeleri ve isimleri şöyle:

"Birincilik ödülünü "İşitme engelliler için cilt üzerine dokunma duyusu ile morse alfabesi kullanarak konuşması" fikriyle Mehmet Yoldaş.

İkincilik ödülünü "Askeri ve sivil amaçlı gözetleme balonu" fikriyle Kemaleddin Taha Çitçi.

Üçüncülük ödülünü "Çinko-oksit aloe vera katkılı biyopolimer bazlı, anti mikrobiyal gıda ambalajı malzemesi" fikriyle Halime Serinçay- Necla Sarıgil."

Kaynak: ANKA / Güncel

Gazi Üniversitesi Halk Bankası Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title