Haberler

Gazi Süleyman Paşa Camisi'nin Restorasyonu Tamamlandı

Lapseki Gazi Süleyman Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamladı.

Lapseki Gazi Süleyman Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamladı.

İlçe merkezinde bulunan cami, restorasyon çalışmaları sonrasında güzel bir görümüne kavuştu. Caminin halıları hayırsever vatandaşlar tarafından yenileriyle değiştirildi. Yine hayırseverlerin katkılarıyla cami hoparlörü ve ısıtma sistemi de yenilendi.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Müftü Remzi Karadoğan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen, Gençlik Kolları Başkanı Halil Özer,Emniyet Müdürü Murat Sarı ve İş Adamı Mehmet Özer, cami de incelemelerde bulundu.

Kaymakam Tavlı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2010 yılının Kasım ayında camide restorasyon çalışmalarının başlatıldığını anımsattı.

Tavlı, "Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde çalışmalar tamamlandı. Hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan halıların büyük bir bölümü de döşendi. Cami çok güzel oldu. Tarihi yapısına kavuştu. Birkaç gün içerisinde ibadete açılacak" dedi.

Gazi Süleyman Paşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün 2010 yılının Kasım ayında başlattığı restorasyon çalışması nedeniyle ibadete kapatılmıştı.

Muhabir : Çanakkale / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı : Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title