Haberler

Hatay'da Gazi Kızından Anlamlı Çalışma

Güncelleme:

Hatay'da gazi kızı Semire Erdem, merhum Kore Gazisi Mehmet Erdem'in anısına Gazi Evine 6,5 metre boyunda 2,10 metre eninde, 1,5 ton ağırlığında rölyef çalışması yaptı.

Hatay'da gazi kızı Semire Erdem, merhum Kore Gazisi Mehmet Erdem'in anısına Gazi Evi'ne 6,5 metre boyunda 2.10 metre eninde, 1,5 ton ağırlığında dev rölyef çalışması yaptı.

30 yıllık resim ve heykel sanatçısı Semire Erdem, bu çalışmayı yapmayı Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı M. Ramiz Bakır ile birlikte karar verdiklerini belirtti. Yaptığı rölyef çalışmasının akademisyenlerin dışında bireysel olarak yapılan Türkiye'nin en büyük rölyef çalışması olduğunu ifade eden Erdem, "14 yaşındayken kaybettiğim babamın anısına böyle bir kalıcı bir çalışma yapmaktan mutluyum. Ayrıca gurur duyuyorum" dedi.

1,5 TONLUK RÖLYEF 9 AYDA TAMAMLANDI

Rölyef çalışmasına yaklaşık 1,5 yıl önce başladığını anlatan Erdem, çalışmanın proje aşamasının 6 ay, yapım aşamasının da 9 ay sürdüğünü kaydetti. Erdem, "Ben böyle bir projeye başlamak istiyordum. Dernek başkanımız Ramiz Bakır'da Gazi Evi'ne böyle bir rölyef çalışması yaptırmak istediğini söyledi. Bende bir gazi kızı olarak bu çalışmada olmaktan gurur duyacağımı söyledim. Gelen teklifi kabul ederek çalışmalara başladım. Önce proje aşamasıyla işe başladım, proje ve çizim çalışmalarım yaklaşık 6 ay sürdü. 6 aylık proje çalışmasının ardından ise bulduğumuz sponsorlar sayesinde temin ettiğimiz mermer tozu beton karışımıyla yaptık" diye konuştu.

Bir atölyede yaklaşık 9 ayda tamamlanan 1,5 tonluk rölyef çalışması Gazi Evine vinçler yardımıyla getirildi.

"KİMSEDEN YARDIM ALMADIM, BANA HAS OLDU"

Rölyef çalışmasında özellikle Kurtuluş Savaşı'nın en önemli figürleri arasında yer alan birçok değerli konuyu işlediğini söyleyen Semire Erdem, şöyle devam etti:

"Konu olarak ülkenin düşmandan kurtuluşunda çok önemli rol oynayan Kurutuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi'ni ele aldım. Bir gazi kızı olarak böyle önemli bir eseri, hem de Gaziler Gününde Gaziler Evinde yapmak beni çok sevindirdi. Hem işimi yapıyorum, hem de hayatını kaybeden Kore Gazisi babamın ruhunu şad ediyorum. Böyle bir mutluluk kolay kolay kimseye nasip olmaz. Bu benim en önemli eserlerim arasında, çünkü hem yapım aşaması, hem de kimseden yardım almadan yaptığım için bana has bir çalışma oldu. Ben bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title