Haberler

Gazi' Kentte 2 Saatte 10 Tır Yardım Toplandı

Esad ve Rus güçlerinin saldırılarına maruz kalan Suriye’nin Türkiye sınırındaki Bayırbucak Türkmenleri için Gaziantep’te yürütülen girişimlerle, 2 saat içerisinde 10 TIR gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımı toplandı.

Esad ve Rus güçlerinin saldırılarına maruz kalan Suriye'nin Türkiye sınırındaki Bayırbucak Türkmenleri için Gaziantep'te yürütülen girişimlerle, 2 saat içerisinde 10 TIR gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımı toplandı. TIR'lar, düzenlenen törenle yola çıkartıldı.

Bayırbucak Türkmenleri için Gaziantep Ticaret Borsası( GTB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle, 'Gazişehir, kardeşlerini unutmadı, unutmayacaktır' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. Hayırsever kurum, kuruluş, iş adamı ve vatandaşların büyük destek verdiği kampanyada 2 saat içerisinde toplam 10 TIR gıda, giyim gibi ihtiyaçlar toplandı. Toplanan yardım malzemeleri TIR'lara yerleştirilerek, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreni ile yola çıkartıldı. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl başkanı Eyüp Özkeçeci, GTB Ahmet Tiryakioğlu ve belediye ve Gaziantep Ticaret Borsası çalışanları ve hayırver vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan GTB Başkanı Tiryakioğlu, Esad ve Rus güçlerinin Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenlere yönelik saldırılar ile bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığı ve izine son vermek istendiğini belirtti. Yaşananların tüm dünyanın gözü önünde yaşandığını belirten Tiryaki, Bayırbucak Türkmenlerini böyle bir durumda yalnız bırakmayacaklarını kaydetti. Tiryaki, "Kendimizi Bayırbucak Türkmenlerinin Suriyeli kardeşlerimizin yerine koyduk. Tüm dünya bu durumu görmese bile, gönül ve kader birliği yaptığımız bu kardeşlerimizi hiç bir şekilde yalnız bırakmayacağız. Onlara destek olmak için elimizden gelen tüm çabayı, gayreti sarf edeceğiz. Ata yadigarı topraklardan koparılmak istenen soydaşlarımıza, bugün üyelerimizin de katkılarıyla 10 TIR dolusu gıda ve ihtiyaç malzemesi gönderiyoruz. Bu yardımlarımız devam edeceğiz.2 saatte topladığımız 10 TIR yardımın akşam saatlerine kadar 13 TIR'a ulaşmasını bekliyoruz. Geçmişte olduğu gibi dost ve kardeşlerine bugün de yardım elini uzatan Gaziantepli hayırveserlere teşekkür ediyor, 'Allah razı olsun' diyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise10 TIR yardımın 2 saat içerisinde toplanması nedeniyle çok duygulandığını ifade ederek, "Çok duygu yüklüyüm. Bu şehre olan güvencim sevdam inancım her geçen gün daha da artıyor. Bu yardımları 2 saatte toparladık. Bütün hayırseverlere, sanayicilere, borsa üyelerine, Bayırbucak Türkmenleri için bu destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bu dağ çok önemli bir dağ stratejik bir dağdır. Zaten bu sınırlar 1921 yılında akrabalar ayrılarak sınıra tel örgüler çekilerek ayrıldı. Onlar bizim akrabalarımız canlarımız her şeyimiz onlar. İstiyorlar ki Bayırbucak Türkmenleri bu mücadeleden vazgeçsin. Büyük oyun sahneye konulsun ve gerçekleşsin. Büyük bir mücadele içindeler gayret içindeler ve bizler onların yanında olduğumuzu bugün bu Tırlarla gösterdik. Bu mücadele bizim mücadelemiz inşallah bu kardeşlerimiz bu mücadeleden zaferle ayrılacaklar. Nasıl ki halkımız 1 Kasımda bu oyunu bozmuşsa bayır bucak Türkmenleri de bu mücadeleyle oradaki oyunu bozacak. Allahın izniyle bu şehir bu insanlık dersini bütün dünyaya gösterecek. Hepimiz kendi vicdanımızda Nobel alacak şehrin Gazi şehir olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz huzurluyuz. Bölgeye barış gelsin diye mücadele veriyoruz. Barış gelene kadar nerde mağdur, mazlum, yardıma muhtaç varsa onların yanındayız. Biz karanlıkla mücadeleyi aydınlıkla, savaşla mücadeleyi barışla aşacağız. Biz Kobanili kardeşlerimize de yardımlarımızı esirgemedik Suriyeli kardeşlerimize de, Suriye'deki Türkmenlerimize de yardımlarımızı yaptık, yapıyoruz. Bizde ayrım yoktur" şeklinde konuştu.

Törene katılanlarca uğurlanan 10 TIR yardımın, ihtiyaç durumuna göre sınır ötesine ve Türkiye'ye geçmeyi başaran Türkmenlere yönlendirileceği açıklandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Fatma Şahin Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title