Haberler

Gazeteciye Yargıtay Müjdesi

Gaziantep’te fuhuş, gizli belge bulundurma, parada sahtecilik ile suçlanan Gazeteci Abdullah Sabri Kocaman hakkındaki yerel mahkeme kararı, Yargıtayın tarafından bozuldu.

Gaziantep'te fuhuş, gizli belge bulundurma, parada sahtecilik ile suçlanan Gazeteci Abdullah Sabri Kocaman hakkındaki yerel mahkeme kararı, Yargıtayın tarafından bozuldu. Hukuk mücadelesini kazanmasının sevincini yaşayan Kocaman, suçlamaların Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kumpası olduğunu ileri sürdü.

Gaziantep'te 2012 yılında Gazeteci Abdullah Sabri Kocaman hakkında fuhuş, parada sahtecilik ve gizli belge bulundurmak gibi suçlardan soruşturma başlatılmış, ardından ise Kocaman, Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile mahkum edilmişti.

Hukuk mücadelesini Yargıtaya taşıyan Gazeteci Sabri Kocaman hakkındaki karar Yargıtay tarafından da onandı. Yaklaşık 3 yılı aşkın süredir hukuk mücadelesine devam eden Kocaman'ın vekilleri tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavclığı'na yapılan müracaatın ardından karara yeniden itiraz edildi. Gazeteci Kocaman hakkındaki hüküm, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin 11.02.2016 tarih 2015/14795 esas ve 2016/1394 karar sayılı ilamıyla bozularak, infaz durduruldu.

Hukuk mücadelesinde hakkın geç de olsa tecelli ettiğini söyleyen Kocaman, kendisine FETÖ-PDY tarafından kumpas kurulduğunu savundu. FETÖ üyelerinin işbirlikçileri ile olan ilişkilerini açığa çıkarttığı için başına böyle bir olayın geldiğini kaydeden Kocaman, "Yaklaşık 4 yıl önce FETÖ'nün yürütme ve yargı ayağı, egemenlerin Bizans oyunlarıyla bana fuhuş, olmadı gizli belge bulundurma, olmadı parada sahtecilik gibi isnatlarla itibarsızlaştırma ve Gaziantep'ten uzaklaştırma operasyonu başlattı. Bu bağlamda FETÖ'nün işbirlikçileri olan kişiler, gazetecilik faaliyetleriyle hukuksuz işlerini açığa çıkarttığım güç odakları intikamlarını bu şekilde almaya çalıştılar. Ancak Allah (C.C) her zaman her yerde doğrunun yanında. Nitekim kumpasları en sonunda başlarına çöktü. Hukuk cihanın ruhudur. Adalet yerini geç de olsa bulmuştur" dedi.

"FETÖ ANA DAVASINA MÜDAHİL OLACAĞIM"

Kumpası kuranların FETÖ'nün emniyet ve yargı ayağı olduğunu vurgulayan Kocaman, FETÖ ana davasına da müdahil olacağını açıkladı. Kocaman, "Her mecrada söylediğim gibi bu kumpası kuranlar FETÖ'nün emniyet ve yargı ayağıdır. Bana bu kumpası kuranlarla, bunların işbirlikçileriyle ve bunlara yardım edenlerle hukuk önünde hesaplaşacağım.FETÖ ana davasında müdahil olacağımı da şimdiden beyan ederim" dedi. Kocaman, hakkındaki iddialarla ilgili ise "Gitmediğim otellerde fuhuş yaptığımı ileri sürdüler. Gazete matbaasında sahte para bastığımı iddia ettiler. Delil olarak sunulan paralar da orjinal Suriye parası çıktı. Çok komik suçlamalar ve sahte delillerle karşılaştım" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Sabri Kocaman Gaziantep Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title