Haberler

Gazetecinin kaleminden gazeteci olmak

Güncelleme:

Mersin basınının tanınmış isimlerinden Yasin Abacı'nın, mesleğini anlattığı ilk kitabı, "Gazeteci Olmak" raflardaki yerini aldı.

Mehmet KOÇAK / MERSİN

Gazeteci Yasin Abacı, 18 yıllık meslek hayatı boyunca yaşadıklarını, gazetecilik mesleğinin detaylarını ve zorluklarını kitap haline getirdi. Özellikle gazeteciliğe adım atmak isteyen gençlere fikir verecek olan kitap, raflardaki yerini aldı.

Raflardaki yerini alan ilk kitabında genç meslektaşlarına, "En güçlü silah, kalemdir" diyerek, mesleğin önemine vurgu yaptı.

MESLEĞİN ZORLUKLARI VE İNCELİKLERİ ANLATILDI

Yaklaşık 2 yıl süren bir çalışmanın ürünü olan 'Gazeteci Olmak ' adlı kitabını yazarken özellikle ailesinin ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın büyük manevi desteğini aldığını belirten Abacı, "18 yıldır mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gazetecilikteki geçmişimizin verdiği tecrübe ile mesleğin zorluklarını, inceliklerini anlatmaya çalıştık. Kitabımız hem mesleğe girmek isteyenlere ön açacak hem de mesleği merak edenlerin meraklarını gidermiş olacak" dedi.

SATIŞA SUNULACAK

Kitapseverlerin 'Gazeteci Olmak' adlı kitaba, Mersin Uyan Dağıtım (Forum AVM civarı), Kitapsan ve Sözcü Kitabevinden ulaşabileceklerini belirten Abacı, yakın zamanda kitabın bir çok kitapçıda satışa sunulacağını vurguladı.

İSTEYENE İMZALI KİTAP

Kitabı imzalı olarak almak isteyenlerin ise www.yasinabaci.net internet sayfasını ziyaret ederek isteme adresinden temin edebileceklerini kaydeden Abacı, Mayıs ayı içerisinde de bir söyleşi ve imza günü düzenleyerek okurlarıyla buluşacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title