Haberler

Gazetecilerin Unutulmayan Anıları Kitaplaştı

Savaş Ay'dan Mehmet Ali Birand'a kadar birçok gazetecinin haber anılarının yer aldığı "Unutulur Gibi Değildi" kitabının tanıtımı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yapılacak.

Ümraniye Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, mesleğe emeği geçen ve hayatını kaybeden gazeteciler anısına hazırlanan kitabın lansmanının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Cevahir Otel'de gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, şunları kaydetti:

"Haberi bize getiren insanları görmeyiz çoğu zaman. Kapımıza gazeteyi bırakıp giden gazete dağıtıcısı gibidir onlar. Eserleri daima önümüzdedir ama kendileri nadiren görünür. Gizemli kahramanlardır onlar. İşlerini yapıp kenara çekilirler. Bu yüzden onları çoğu zaman unuturuz. Mesleğe emeği geçen ve hayatını kaybeden gazetecilerin anısına düzenlediğimiz bu kitap, bir araya gelen haber anıları ile gazetecilerin ne zorlu durumlarda mücadele ederek mesleklerini icra ettiğini bir kez daha görmemizi sağlıyor. Anılarda yer alan olay ve durumlar, özellikle genç gazeteciler için adeta birer ders niteliği taşımaktadır. Bu anlamda kitap, mesleki bir tecrübenin sonraki kuşaklara aktarılması açısından da oldukça anlamlı ve kıymetlidir. Başta anılarını bizlerle paylaşan gazeteci arkadaşlarımız olmak üzere kitapta emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, mesleğe hayatını adayan tüm gazetecilere saygılarımı sunuyorum." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Birand Gazeteciler Günü Ümraniye Savaş Ay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title