Haberler

Gazetecilerin Edremit'te Körfez Buluşması

Balıkesir basını, Edremit’te Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)’nin, ‘Körfez Buluşması’ isimli etkinliğinde bir araya geldiler.

Balıkesir basını, Edremit'te Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)'nin, 'Körfez Buluşması' isimli etkinliğinde bir araya geldiler.

Balıkesir ve Körfez bölgesi gazetecilerini buluşturan etkinlik, Akçay Gold Simit Cafe'de yapıldı. Kahvaltıya Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Basın Yayın Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli, cemiyet üyesi gazeteci ler katıldı. Kahvaltı sonrasında bir konuşma yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, gazeteciler arasındaki birlik ve beraberliğin önemine değinerek "Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde hepimizin birbirimize karşı daha anlayışlı, hoşgörülü ve saygılı olmasını bekliyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ancak aynı çatı altında bu mesleği yapıyorsak birbirimize saygı duymak zorundayız. Bizler, sizlerin fikirlerine ve görüşlerine değer veriyoruz. Cemiyetimiz hepinizi kucaklayan ve köklü bir geçmişi bulunan büyük bir kuruluştur. Bu nedenle birbirimize kenetlenmeliyiz" dedi.

ETKİNLİK, ANTANDROS GEZİSİ İLE DEVAM ETTİ

Kahvaltı sonrasında gazeteciler, Altınoluk'ta bulunan Antandros kazı alanı bölgesine gitti. Burada gün yüzüne çıkartılmakta olan tarihi eserleri gezen gazetecilere, Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Cömert'in ev sahipliğinde geniş bilgiler verildi.

Dernek Başkanı Gülçin Cömert kazı alanı bölgesinde,"Edremit Körfezi'nin kuzeyinde, İda (Kaz) Dağının güney eteğinde yer alan Antandros antik kentindeki kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ile 2001 yılından beri Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Gürcan Polat başkanlığında yürütülüyor. Kısıtlı olanaklarla sürdürülen kazı çalışmalarında açığa çıkartılan buluntular dikkatleri üzerine çekmiş, Antandros'un bölgenin tanıtım yüzü olmasının önünü açmıştır. Zengin mozaik döşemeleri, duvar resimleri ile bu buluntuların en görkemlisini Roma villası oluşturmaktadır. Bugüne kadar yapılan kazı çalışmaları ile ortaya çıkarılan Roma villası, mozaiklerle süslü Roma evi, nekropolis, iki şapel, Bizans dönemi nekropolisi, İ.Ö. 4. yüzyıla ait kent suru. İ.Ö. 5. yüzyıl ortalarından itibaren kendi sikkesi basan özgür ve büyük bir kent olan ve dünyaca bilinen birçok mitosa ev sahipliği yapmış Antandros gün ışığına çıkartılmayı beklemektedir. Turizm açısından, Assos ve Pergamon arasında yol üzerindeki konumu nedeniyle büyük bir turizm potansiyeline sahip Antandros'un kazı çalışmalarının hızlandırılarak turizme kazandırılması, bölgenin iki aylık turizm sezonunun uzamasına, dolayısıyla kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Yukarıda bir bölümüne kısaca değinilen ve dünyaca bilinen mitosları, İda (Kaz) Dağının doğa ve kültürel zenginliklerini ön plan çıkaran ve hem bölge hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını düşündüğümüz projelerin hayata geçirilmesi için maddi desteğe ve sponsora ihtiyaç duyulmaktadır" dedi. Kazı alanındaki incelemelerin ardından gazeteciler Abdullah Efendi konağına giderek çay ve kahve içerek konağı gezme fırsatı buldular.

BGC başkan yardımcısı Bekir Terzioğlu ve BGC yönetim kurulu üyesi Kezban Ceren Yıldıırım 'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen gazetecilerin körfez buluşması, Altınoluk Liman'da hep birlikte yenilen öğle yemeği ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınoluk Balıkesir Roma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title