Haberler

Gazetecilerin Adliyeye Girişi Kolaylaşacak

Güncelleme:

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) yönetim kurulu Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'u makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette dernek yönetimi çalışan gazetecilerin sorunları hakkında Kuş'u bilgilendirdi. Sorunları dinleyen Kuş, zamanla sorunların çözüleceğini belirtti.

Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, gazetecilerin daha rahat bilgi edinebilmeleri için basın birimi kurduklarını bu sayede basın mensuplarının işlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını vurguladı. Çalışmalarının sadece basın birimiyle sınırlı kalmadığını söyleyen Başsavcı Kuş, bir de gazetecilere müjde verdi.

KARTLI SİSTEM GELİYOR

ŞUÇGAD aracılığıyla müjde veren Başsavcı Kuş, basın mensuplarının adliyeye giriş çıkışlarını kolaylaştırmak doğru ve daha rahat çalışma ortamı sağlamak amacıyla kartlı giriş sistemi yapılacağını söyledi. Gazetecilerin değerli olduğunu söyleyen Başsavcı Kuş, "Cumhuriyet Başsavcılığı olarak basın mensuplarına değer ve önem veriyoruz. İlk göreve başladığımızdan bu yana basın mensuplarının işlerini kolaylaştırmak amaçlı projelere imza attık öncelikle basın mensuplarının rahat bilgi almalarını sağlamak amaçlı basın birimini kurduk basın biriminde görevli arkadaşımız basın mensupların haber yapmak için gerekli bilgilerini onlar için araştıracak ve bilgilendirecek. Sadece bununla kısıtlı kalmak istemedik daha ilerde vermek istediğim bir müjde vardı ama bunu şimdi veriyorum artık basın mensupları için adliyeye giriş yeri olacak ve gerçekten çalışan gazetecilere giriş kartları temin edilecek bu sayede basın mensupları haberlerini daha kolay ve hızlı yapabilecek" dedi.

GÜLEBAK: BASIN MENSUPLARININ SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak ise Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un gazetecilerin sorunlarıyla ilgilendikleri için teşekkür ederek basın mensuplarının sorunlarını çözmeleri yolunda destekçisi olacaklarını söyledi. Gazetecilerin zor şartlarda mesleklerini icra ettiklerini vurgulayan Gülebak, "Meslektaşlarımız zor şartlarda mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar. Gazeteciler görev başında iken bir çok engelle karşılaşabiliyor ve darp edilebiliyor. Biz dernek olarak birlik ve beraberlik içinde bu olumsuz olaylara fırsat vermemek için çalışıyoruz. Adliyemizde daha önce bir basın birimi yoktu arkadaşlarımız bir bilgiye ulaşabilmek için çok çaba harcıyor ve gününü burada öldürüyordu. Artık basın birimi sayesinde gazeteciler daha hızlı çalışabiliyorlar arkadaşlarımızın sorunlarını dile getirdik Başsavcımızın sorunları çözme yolunda projelerinin olması bizleri sevindirdi üyelerim ve gazeteciler adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title