Haberler

Gazetecilerden Silivri Ziyareti

Ergenekon Davası'nın 13 Aralık'ta yapılacak karar duruşması öncesinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu organizasyonuyla gazeteciler Silivri'de tutuklu bulunan meslektaşlarıyla açık görüşte bir araya gelecek.

Ergenekon Davası'nın 13 Aralık'ta yapılacak karar duruşması öncesinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu organizasyonuyla gazeteciler Silivri'de tutuklu bulunan meslektaşlarıyla açık görüşte bir araya gelecek.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun her ay düzenlediği "tutuklu gazetecileri ziyaret" programına katılan gazeteciler arasında, TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, gazeteciler Melih Aşık, Ertuğrul Özkök, Ayşenur Arslan, Uğur Dündar, Bülent Ecevit, İdris Akyüz, Ümit Zileli, Yalçın Bayer, Yavuz Selim Demirağ bulunuyor. Karar duruşması öncesinde yarın gerçekleştirilecek ziyarette gazeteci heyeti, tutuklu meslektaşları Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Soner Yalçın, Mehmet Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek ve Turhan Özlü ile birer saat açık görüşte bir araya gelecek.

"HUKUKSUZLUĞA SESSİZ KALMAYIN"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Adalet Bakanlığı'ndan aldıkları özen izinle tutuklu meslektaşlarına destek olmak, moral vermek ve moral bulmak amacıyla her ay farklı isimlerle Silivri Cezaevi'nde açık görüşte bulunduklarını belirterek, "13 Aralık günü Türkiye'de önemli bir gün yaşanacak. Yıllardır neyle suçlandıkları dahi belli olmadan gazeteci arkadaşlarımız, aydınlar cezaevinde tutsaklar. Silivri zindanlarından ölümler çıktı, acılar, hasretler, öyküler, şiirler, kitaplar çıktı. Yalnızca bizim arkadaşlarımız çıkamadı. Bu önemli günün öncesinde Türk basınının önde gelen isimleriyle birlikte arkadaşlarımızla açık görüşte bir araya geleceğiz. Üyemiz, arkadaşımız, İzmir'in milletvekili Mustafa Balbay'ın söylediği gibi "Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayın' çağrısına uyarak karar duruşmasında da orada olacağız" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Balbay Atilla Sertel Melih Aşık Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title