Haberler

Gazeteciler Körfez'de Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti organizasyonunda düzenlenen "Balıkesir Basını Körfez Buluşması ve İftar Programı" Edremit Adrina Otel’de gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti organizasyonunda düzenlenen "Balıkesir Basını Körfez Buluşması ve İftar Programı" Edremit Adrina Otel'de gerçekleştirildi. Bölgede görev yapan gazetecilerin plaket ile onurlandırıldığı etkinlikte konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Projesi ile Balıkesir'in önemli bir lokomotife kavuştuğunu belirterek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Uğur "Projelerimiz nihayetlendiğinde daha temiz bir çevrenin olduğu bir körfez bölgemiz olacaktır. Körfez bölgemizi ayrı önemsiyoruz" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen "Balıkesir Basını Körfez Buluşması ve İftar Programı" Edremit Adrina Otel'de düzenlendi. Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran, İvrindi ve Balıkesir merkezde görevli yüzlerde basın mensubu ve ailelerinin katıldığı etkinlik dualar ile iftarların açılması ardından Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir'in konuşması ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Demir, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Mesleğin doğru kullanılmasını isteyen Demir, gazeteciliğin haber üretmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu, basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Demir, Balıkesir basınına ve cemiyete her zaman destek olan, bu organizasyonu da birlikte üstlendiklerini belirttiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.

Etkinlikte Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Kasım Bostan ile CHP Milletvekili Mehmet Tüm birer konuşma yaptı.

Son olarak kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir ve Körfez'in gelişimi için kalemiyle hizmet veren basın mensupları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayının Balıkesir'e, ülkeye, İslam aleminde hoşgörüye ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Uğur, Balıkesir'in kahramanlık destanı yazan ve Kuva-yi Milliye ruhu taşıyan insanların memleketi olduğunu hatırlattı. Balıkesir'in coğrafi konum olarak önemli bir yerde bulunduğuna dikkat çeken Uğur "Coğrafi konumu, doğal ve tarihi güzellikleri ile yolların kavşak noktasında yer alan ülkemizin önemli bir değeri. İnşallah önümüzdeki dönemde şehrimizin kalkınması için; Birlik ve Beraberlik içerisinde doğal ve tarihi dokumuzu koruyarak, insanımızın hassasiyetlerine duyarlılık göstererek, tarımıyla, madenciliği ile turizmi ve sanayisi ile Balıkesir'imizin 2023 Vizyonuna erişmede önemli payı olan bir il olacağına inanıyorum. Balıkesir'in daha ileriye gitmesi için basın mensuplarımız ile siyasetçileri ile Kamu kurumlarıyla, Yerel Yönetimleriyle, Üniversiteleriyle, tüm Oda, Borsa ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, topyekün olarak, uyum içerisinde çalışmaları başarımızı anlamlı ve kalıcı hale getirecektir. Söz konusu Balıkesir'in ali menfaatleri olduğunda bu ortak değerimizin, her şeyin üzerinde olması gerektiğine inanıyor ve böylesi bir sinerjinin Balıkesirimiz için önemli olduğunu düşünüyorum"dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana büyük bir seferberlik ruhu ile çalıştıklarını söyleyen Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizin hak ettiği sağlıklı büyümeyi yakalaması için, şehrin diğer paydaşlarıyla ortak stratejiler üretiyoruz. İlimizi; ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş kentler seviyesine çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Bizler Balıkesirliler olarak Büyükşehir Projesinin önemini iyi idrak etmemiz gerekiyor. Çünkü bu proje sayesinde Balıkesir çok güçlü bir lokomotife kavuşmuş durumdadır. İnanıyoruz ki Basın Mensuplarımız bu projenin hakkını teslim etmekte gerekli özeni göstermekte ve vatandaşlarımıza yapılan güzel işleri layıkı ile aktarmaktadır. Tabii Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak İcraat yapmak kadar, hakkaniyetli olmayı da önemsiyoruz. Yazar Ziya Gökalp'in deyimi ile 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'. Esas olan İdeolojik bir siyasetin kısır döngüsünde yer almak değil, aynı zamanda hizmet siyasetine saygı duymak ve yapılan başarılı işleri de takdir edebilmektir. Bu bağlamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak; İlimiz genelinde temelini attığımız bir çok tesisin açılışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirerek önemli hizmetleri başlatmış olduk".

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Uğur "Çocuk Köyü ve Kuva-yi Milliye Kavşağımızı hizmete açtık. Hemen akabinde Devlet Hastanesi kavşağı çalışmalarına başladık, Robotik Otoparkı, Marmara Adası İskelesi Yolcu Bekleme Salonunu açtık. Erdek Avşa, Marmara Deniz Taksi Seferlerini başlattık.275 adet sıfır kilometre toplu taşıma aracını Balıkesir'e kazandırdık ve toplamda 470 adet toplu taşıma aracı klimalı, engellilerle uyumlu ve validatörlü hale getirildi. Yine 12 Mahalleyi ana yola bağlayan Susurluk Buzağılık Köprüsü'nü hizmete açtık. Bununla beraber yıllardan beri çözüm bekleyen ve BASKİ'nin kaliteli içme suyu, çevre ve sağlık açısından son derece önem arz eden bir çok çalışmasını hizmete açtık. Buna göre; Dursunbey Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdik. Burhaniye İçme Suyu Tesisi, Marmara Saraylar Atık Su Arıtma Tesisi, Bozen Arsenik Arıtma Tesisi, Büyükyenice Atıksu Arıtma Tesisi, Ayvalık İlçesi Cunda Adası Terfi Hattı işi, Ayvalık İçme Suyu Hattı, Ayvalık Cunda Adası Terfi Hattı, yine Ayvalık 10.000 metreküp içmesuyu deposu ve Ayvalık Terfi Hattı Merkezi, 300 kırsal mahallede 500 km içmesuyu ve kanalizasyon hattı yapımı, Büyükşehir tarafından bitirilip vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. İnşallah Ramazan Bayramı'nın hemen akabinde İvrindi'deki Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, mayasında sağlık var diyerek yeniden yapılandırdığımız Fırıntaş Ekmek Üretim Tesislerimizin ve Sındırgı Kent Meydanı'nın açılışlarını gerçekleştireceğiz" dedi.

Balıkesir'in incisi olarak bilinen Körfez Bölgesi'ne ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Uğur "Tabii Körfez Bölgemizi ayrı önemsiyoruz. Bu nedenle Körfez Bölgemizde de Önemli Proje ve çalışmaların bir kısmını başlatmış olup bir kısmının hazırlıkları sürmektedir. Bunlar; Edremit Meydan Projesi hazırlanmaktadır. Gömeç Port Projesi hazırlandı. 5000 kişilik Burhaniye Anfi Tiyatro ihalesi haziran ayı içerisinde gerçekleşecek. Yine Burhaniye Stadını kaldırarak yerine Büyük Bir Meydan inşa etmek istiyoruz. Sarımsaklı ve Burhaniye Plaj düzenlemeleri ile ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Ayvalık Kruvaziyer Limanı ve Cunda Köprüsü projelerini hayata geçiriyoruz. Yine Ayvalık Tuzla önü Yat Limanı projesi hazırlanıyor. BASKİ'nin başta Altınoluk Merkeze arıtmaya ilave 40 Bin kişilik atıksu arıtma tesisi ve Narlı Bölgesi 40 Bin kişilik arıtma tesisi olmak üzere Burhaniye Kanalizasyon Tesisi çalışmaları da en kısa sürede tamamlanacaktır. Projelerimiz nihayetlendiğinde daha temiz bir çevrenin olduğu bir körfez bölgemiz olacaktır. Bu güzel bölgemizdeki ekonomik ve sosyal hayat canlanacaktır" dedi.

Uğur, bu çalışmaları yaparken, Büyükşehir ve vatandaşlar arasında iletişim kurulmasında ciddi katkılar sağlayan basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü belirtti.

Edremit'teki "Balıkesir Basını Körfez Buluşması ve İftar Programı" etkinliğinde konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a yerel medyaya verdiği destek nedeniyle 2012 yılındaki bir etkinlikte yaptığı konuşma sırasında çekilmiş fotoğrafı verildi. Başkan Uğur'a plaketini BGC Başkanı Ramazan Demir takdim etti. Başkan Uğur da, gazetecilik mesleğinde duayen olan basın mensupları ile Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve diğer Belediye Başkanlarına plaketlerini verdi. Körfez bölgesinde görev yapan gazetecilere de plaketlerinin geceye katılan protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından Balıkesirli sanatçı İsmail Özkan tarafından söylenen şarkılar dinlendi.

Etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanısıra AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı,Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Çoban, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri, Meslek Odaları Başkanları, resmi kurum ve kuruluşların müdürleri ile yöneticileri, Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran, İvrindi ve Balıkesir merkezde görevli yüzlerce basın mensubu ve ailelerinin katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Edremit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title