Haberler

Gazeteciler İftarda Biraraya Geldi

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ince yerel ve ulusal basın temsilcilerine iftar verildi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ince  yerel ve ulusal basın temsilcilerine iftar verildi.

Büyük Samsun Oteli'ndeki düzenlenen iftar yemeğinde konuşan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyet Başkanı İsmail Temiz, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Basında sansürün kaldırılışının 68'inci yıldönümü olduğunu hatırlatan Temiz, " Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1946 yılında bir basın günü oluşturmak istedi. Fatih Rıfkı Atay'ın 24 Temmuz tarihinde kutlanması fikri kabul gördü ve onaylandı. ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından  Basın Bayramı ilan edildi. ve o günden sonra  24 Temmuz her yıl Basın Bayramı olarak kutlanıyor" dedi.

Yıllar sonra sansürün tekrar geri geldiğini iddia eden Temiz, "Ülkemiz üçüncü dünya ülkeleri ile yarışır oldu. Medya patronları siyasetçilerin, cemaatlerin  taşeronları haline geldi. Emir eri gibi hareket ederek, siyasetçiler ve cemaatlerin istemedikleri meslektaşlarımız çalıştıkları kurumlardan uzaklaştırıldı. Mesleği ayaklar altına alanlar el üstünde tutulmaya başlandı.  Özel araçlar, şöförler tahsis edildi. Doğruyu haykıranlar, soluğu cezaevlerinde buldu. ve biz her yıl 24 Temmuz'u Basın Bayramı olarak kutladık. Sansürün kaldırıldığı gün olarak değil. Basın günü olduğu için kutladık. İçimiz kan ağlayarak" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İsmail Temiz 19 Mayıs Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title