Haberler

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu Açıklaması

Yeni Basın Kartı Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu açıklamada bulundu.

Yeni Basın Kartı Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu açıklamada bulundu.

Turpçu, alınan kararın basın emekçilerini sevindirdiğini söyledi.

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu açıklamasında, "Karar, Kırşehir'de görev yapan basın emekçilerini sevindirdi. Gerek cemiyet, gerekse konfederasyon olarak verdiğimiz çabanın sonucunu almaktan mutluyuz" dedi.

Yönetmelikte yapılan değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulunan Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu, "Değişiklikle birlikte meslektaşlarımıza, özellikle bekleme sürelerinde önemli kazanımlar sağlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklikle, Anadolu'daki bin 200 gazeteyi temsilen Şevket Erzen, Mehmet Nuri Kolaylı ve Mustafa Arslan, Basın Kartları Komisyonu'na üye oldular. Böylece komisyon, katılımcı bir yapıya kavuştu. Türkiye'nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin komisyonda yer almasını bekliyoruz. Yeni yönetmelikle, sarı basın kartı almayı hak edecek medya mensuplarının bekleme süreleri kısaltıldı. Ayrıca, engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilebilecek. Öte yandan, Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza beleme süresi uygulanmayacak." ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title