Haberler

Gazeteci Yazar Hüseyin Üzmez Vefat Etti

Güncelleme:

Gazeteci Yazar Hüseyin Üzmez, Ankara'da tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi.

Gazeteci yazar Hüseyin Üzmez, Ankara'da tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Üzmez, sabaha karşı tedavi gördüğü özel hastanede kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

1931 yılında Malatya'da doğan Üzmez, 1952'de bir lise öğrencisiyken, Malatya'yı ziyaret etmekte olan yazar Ahmet Emin Yalman'ı ateş ederek ağır yaraladı. Suikastten sonra teslim oldu ve 20 yıl hapse mahküm edildi. 10 yıl süren hapis cezasının 1,5 yıllık bölümünü yazar Necip Fazıl Kısakürek ve bir dönem Antalya Milletvekilliği yapan şair ve yazar Osman Yüksel Serdengeçti ile birlikte geçirdi.

Uzun yıllar avukatlık, gazetecilik ve yazarlık yapan Üzmez hakkında, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009'da, "cinsel istismar" ve "küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma" suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, "hürriyeti tahdit" suçundan ise beraat kararı verdi.

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi hem sanık hem de mağdur avukatlarının itirazlarını görüşerek kararı bozdu ve yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetti. Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011'deki duruşmada, yerel mahkemece "cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma" suçundan aynı cezaya çarptırıldı, "hürriyeti tahdit" suçundan ise yine beraat etti. Üzmez, bu kararla tahliye edildi. Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesinin kararıyla yerel mahkemede tekrar yargılanan Üzmez, 14 Kasım 2012'deki duruşmada 3 suçtan 16 yıl 3 ay hapis cezası verilerek cezaevine gönderildi. Üzmez, sağlık sorunları nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi edilmek üzere geçen şubat ayında Metris Cezaevi'ne nakledilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Emin Yalman Yargıtay Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title