Haberler

Gazeteci Sedef Kabaş, Polise Mukavemetten Savcılığa İfade Verdi

17 Aralık soruşturmasına ilişkin attığı bir tweet kapsamında gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, polise mukavemet iddiasıyla savcılığa ifade verdi.

17 Aralık soruşturmasına ilişkin attığı bir tweet kapsamında gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, polise mukavemet iddiasıyla savcılığa ifade verdi. Kabaş, polislerin evine geldiği sırada bir tartışma yaşandığını ancak polislerle karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını açıkladı.

Gazeteci Sedef Kabaş, 17 Aralık soruşturmasına ilişkin savcılar hakkında attığı bir tweet ile ilgili 'terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek' ve 'hakaret' suçlarından geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı. Sorgusunun ardından serbest bırakılan Kabaş, bu kez polislere mukavemet iddialarına ilişkin adliyeye geldi. Avukatı ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen Kabaş, Savcı Vedat Yiğit'e yaklaşık yarım saat ifade verdi.

"SÖZLÜ TARTIŞMA YAŞANDI, ŞİKAYETÇİ OLMADIK"

İfade işleminin ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Kabaş, polislerle bir tartışma yaşadıklarını belirtti. Gözaltına alındığı sırada tutulan bir tutanak nedeniyle ifadeye çağırıldığını belirten Sedef Kabaş, "Savcı bey sabah saatlerinde polislerin ifadesini almış. Polislere karşı benim herhangi bir mukavemette bulunup bulunmadığımı aramaya karşı bir engel oluşturup oluşturmadığımı sormuş. Polisler benden şikayetçi olmamış" dedi.

"Sabah saatlerinde kapınızın önünde polisleri görünce haliyle bir vatandaş olarak şaşırıyorsunuz" diyen Kabaş, "Herhangi bir yanlış yaptığınıza kesinlikle inanmıyorsunuz. Dolayısıyla kapınıza polislerin gelmesi şaşırtıcı oluyor kaldı ki polisler sivil kıyafetle geldiği için polis olup olmadığını anlayamıyorsunuz. Dolayısıyla önce kapıda aramızda tartışmalar oldu. 'Siz kimsiniz niçin geldiniz' gibi. Ama ardından arama emrini görüp konuştuktan sonra kendilerini içeri davet ettim. Polislerimiz savcı beye ifade verdiler. Savcı bey benden şikayetçi olup olmadıklarını sormuş. Polislerimizin hiçbiri benden şikayetçi olmadığını iletmiş. Herhangi bir mukavemet karşı koyma yok. Benim de polislerimizden herhangi bir şikayetim olmadı" şeklinde konuştu.

Kabaş, açıklamalarının ardından adliyeden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Adliyesi Çağlayan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title