Haberler

Gazeteci Karakaya'nın Vefatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden gazeteciler, ziyaret sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın son anlarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden gazeteciler, ziyaret sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın son anlarını anlattı.

Erdoğan ile yurda dönen heyette yer alan gazetecilerden Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakaya ile Riyad'a indikleri ilk gece yorgun olmalarına rağmen umre yaptıklarını söyledi.

Karakaya'nın umrede bütün vazifelerini yerine getirdiğini belirten Erdoğan, "Her zamanki gibi mutluluğu yine yerindeydi. Mekke'den Medine'ye geçtik. Ravza açıldı, girdik. Orada da bütün ibadetlerini yaptı. Son namazını da kılmıştı" dedi.

Erdoğan, bir grup arkadaşla yenilen yemeğin ardından otele dönerken Karakaya'yla yürüdüklerini ifade ederek, şunları anlattı:

"Son dakikaya kadar hep keyifliydi. Yürüyüş esnasında son olarak, 'Bütün işleri tamamladık. Ne kadar güzel oldu' dedi. Yürürken ayrıca dinlenmesi gerektiğini söyledi ve biraz oturarak dinlendi. İlacının yanında olup olmadığını sorunca otelde olduğunu söyledi ve otele gitmek istedi. Taksiye atlayıp otele geldik. Resepsiyonun oradaki koltuğa düştü. Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibi 45 dakika müdahale etti. Sonradan da hastaneye kaldırdık ama maalesef Hasan abiyi kurtaramadık."

Erdoğan, ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hastaneye gelerek kriz masası oluşturduğunu dile getirerek, "Aileye ilk haberi Cumhurbaşkanımız verdi. Cenazeyi yine kendi programladı. Sonrasında da bugün gittiğimiz gibi geri döndük. Dönüşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sohbet ettiğimiz masadaki Hasan abinin koltuğu boş kaldı. Cumhurbaşkanımız özelilikle o koltuğun boş bırakılmasını istedi" diye konuştu.

"Neşesi çok iyiydi"

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar da Karakaya'yla gezi boyunca sürekli sohbet ettiklerini söyledi.

Medine'deki program esnasında Hasan Karakaya'nın da aralarında olduğu 6-7 kişilik bir grupla gece saatlerinde yemeğe gittiklerini aktaran Munyar, "Araca binip bir kebap restoranına gitmiştik. Orada keyifliydi. Bir süre sohbet ettik. Neşesi çok iyiydi. Hep şakalaşıyorduk" ifadelerini kullandı.

Dönüş için hep beraber otele doğru yürümeye başladıklarını ve bir ara Hasan Karakaya ile bir arkadaşın geride kaldığını anlatan Munyar, "Her halde başka bir sokaktan geliyorlar' diye düşündük. Otele vardığımızda ise lobidelerdi. Koltuğa yığılmış ve nefes almakta zorlanıyordu" dedi.

"Ne mutlu öyle ölüme diyordu bizlere"

Gazeteci Cengiz Er ise Karakaya'nın çok eğlenceli bir kişilik olduğunu ifade etti.

Karakaya'yı Mekke'de biraz yorgun gördüğünü ancak Medine'de ise sapasağlam görüldüğünü aktaran Er, "Bizi hep motive eden bir yapısı vardı. Bize abilik yapardı. Vefat etmeden 15 dakika önce Hazreti Peygamber'in kabrinin yanı başında teheccüd namazını kıldığı mekanda son namazını kıldı. 'Ne mutlu öyle ölüme' diyordu, bizlere" dedi.

Cumhurbaşkanlığı danışmanı ve gazeteci Saadet Oruç ise Karakaya'nın bir meslek büyükleri olduğunu belirterek, "Kutsal topraklarda son anları coşku içerisindeydi. Çok beklenmedik bir ölüm. Kutsal topraklarda son nefesini verdi. Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Karakaya'nın cenazesi, Erdoğan'ın heyetinin de bulunduğu uçakla Türkiye'ye getirildi.

Cenaze, Atatürk Havalimanındaki uçaktan alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Merkezefendi Mezarlığı morguna götürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Erdoğan Suudi Arabistan Hasan Karakaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title