Haberler

Gazeteci Ilıcak'a Tazminat Davası

Erzurum'da bir avukat, gazeteci Ilıcak'a köşe yazısında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin liralık tazminat davası açtı.

Erzurum'da bir avukat, gazeteci Nazlı Ilıcak'a köşe yazısında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Avukat Mustafa Polat, Erzurum Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne sunduğu dava dilekçesinde Ilıcak'ın gazetedeki köşesinde 27 Eylül 2013 tarihli kaleme aldığı "Demirel hakkında suç duyurusu" başlıklı köşe yazısında kendisinin de isminin geçtiğini belirtti.

Türkiye genelinde okunan saygın bir gazetede kendisi hakkında küçük düşürücü ve rencide edici beyanların yer aldığını ileri süren Polat, dilekçesinde şunları kaydetti:

"Savcıların benim aklıma uymaları halinde Türkiye'nin yangın yerine döneceğini beyan etmekle beni Türkiye'yi yangın yerine çevirmek isteyen bir kişi olarak takdim etmiş, Süleyman Demirel'i 28 Şubat darbesini planlayan kişi olarak takdim ettiğim isnadında bulunmakla kalmamış, beni insafsızlıkla suçlamıştır. bir avukat olarak tek derdinin ekmek parası peşinde koşmak ve işini yapmak olan şahsıma yönelik olarak sırf işini yaptığı için yapılan bu ağır ithamlar neticesinde tüm Türkiye'ye rezil olmakla birlikte en yüksek derece manevi elem ve ızdırap duydum."

Polat, bu nedenlerle Ilıcak hakkında 10 bin liralık manevi tazminat davası açtığını belirtti. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Nazlı Ilıcak Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title