Haberler

Gazeteci Hasan Cemal Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

Gazeteci Hasan Cemal, köşe yazılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan iki ayrı soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Gazeteci Hasan Cemal, köşe yazılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan iki ayrı soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuruda, gazeteci Hasan Cemal'in 12 Ağustos'ta yazdığı 'Akan kanın bir numaralı sorumlusu saraydaki sultandır, nokta' başlıklı yazısında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ettiği öne sürülmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı tarafından, Cemal'in 7 Eylül'de kaleme aldığı "Heyy sen!" başlıklı yazısının hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle de savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurularını işleme koyan savcılık, Cemal hakkında iki ayrı soruşturma başlatmıştı.

Hasan Cemal, hakkında başlatılan iki ayrı hakaret soruşturmasında ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Basın Bürosu savcılığında ifade veren Cemal, daha sonra adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"SONUNDA DAİMA…"

Cemal açıklamasında, "Sonunda daima demokrasiden yana olanlar, demokrasiyi sevenler kazanır. Sonunda daima özgürlüğü savunanlar kazanır. Sonunda daima mesleklerinin bağımsızlığını özgürlüğünü savunan, bu konuda titizlik gösteren gazeteciler, gazeteci milleti kazanır. Sonunda daima diye böyle çok şey söyleyebilirim ama bir cümleyle açıklamamı bitirmek istiyorum. O da şu; 'Bu dünya despotlara kalmaz. Nokta diyorum. Bu Dünya despotlara kalmaz. Çünkü sonunda demokrasiyi, özgürlüğü, insan haklarını, mesleklerinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü savunanlar kazanır" dedi.

Savcılığa verdiği ifadede dört cümle kullandığını belirten Cemal, "Özetle dört cümle söyledim savcıya. Bu yazıda hakaret de hakaret kastı da yoktur. Sert bir eleştiri yazısıdır. Bu eleştiri de demokrasileri demokrasi yapan ifade özgürlüğünün kullanılmasıdır. Nokta diyorum. Daha önce Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturmasında ifade verdiğimi hatırlamıyourm. Çok uzun yıllar önce olmuş olabilir" diye konuştu. Cemal açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.

"BU YAZI SİYASİ BİR ELEŞTİRİDİR"

Cemal, Basın Suçları Bürosu Savcılığında verdiği ifade de suç konusu "Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray'daki Sultan'dır" yazısını kendisinin kalem aldığını belirtti. Cemal ifadesinde, "47 yıllık gazeteciyim. Söz konusu yazıda herhangi bir hakaret kastı bulunmamaktadır. Bu yazı siyasi bir eleştiridir. Siyasetçiler de eleştirilere açık olmalıdır. Gazetecilerin görevi zaten bu tür eleştirileri yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmektir. Herhangi bir suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. Cemal'in "Heyy Sen!" başlıklı köşe yazısı nedeniyle hakkında başlatılan diğer soruşturmada verdiği ifadesinde de benzer cümleler kullandığı öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Cemal İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title