Haberler

Gazeteci Eraslan, Gazianteplilere Hz.Meryem'i Anlattı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ramazan Söyleşileri" kapsamında "Al-İmran Kızı Hz.Meryem'in Dilinden Günümüzün Kadınları" söyleşisi düzenlendi.

Gazeteci-yazar Sibel Eraslan tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Al-İmran suresini ve Hz. Meryem'in hayatını anlatan Eraslan, Kur'an-ı Kerim'de 34 yerde Hz. Meryem'in adının geçtiğini söyledi.

Hz. Meryem'in cennet kadınlarının sultanı olduğunu anlatan Eraslan, "Hz. Meryem'in bir evliliği olmuyor, ama bir gün kendisine bir melek yaklaşıyor ve ona bir nefesle Hz. İsa'yı emanet ediyor. Bu babasız çocuğun hem annesi hem babası olacak. Bu çok zor ağır bir sınav" dedi.

Hz. Meryem'in annesi ve babasını kaybettikten sonra teyzesi ve eniştesine emanet edildiğini aktaran Eraslan, kadınlardan kimsesiz çocukların kaldığı çocuk yuvalarını ziyaret etmelerini istedi.

Gazeteci olarak dünyanın bir çok afet bölgesine gittiğini vurgulayan Eraslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bir sürü felaket görmüş, savaş işgal görmüş bir kimseyim. Bana sorsanız İslam toplumlarının en büyük meselesi nedir diye, gördüklerim içerisinde en büyük meselemiz yetimler meselesidir. Milyonlarca yetimlerimiz var bizim. Hepsini toplasanız Avrupa'nın en büyük ülkesi olacak nüfusu sağlayacak kadar çok yetimimiz var. Bunların da annesiyiz. Bu ramazan günü kalbimizde anneliği yeşertelim. Nasıl ki kışken yaz meyvesi yazken kış meyvesi gelirmiş Hz. Meryem'e hadi çağıralım o meyveleri kalbimize toplansın o meyveler Allah'ın gücüyle. Bizde anneliğimizin bir kez daha farkına varalım ve o yetimlerimize, kimsesizlerimize sahip çıkalım."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sibel Eraslan Şehitkamil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
title