Haberler

Gazeteci Can Dündar, Duruşmaya Zorla Getirilecek

Güncelleme:

Can Dündar'ın, 18 Temmuz köşe yazısı yüzüden yargılandığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret davasına 'zorla getirilmesine' karar verildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar'ın, 18 Temmuz 2014'de yazdığı köşe yazısında o dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Yurt dışında bulunan Can Dündar'ın bir daha ki duruşmaya 'zorla getirilmesine' karar veren mahkeme, müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın suçtan zarar görme ihtimali düşünülerek davaya katılmasına karar verdi.

DURUŞMA 26 ŞUBAT'A ERTELENDİ

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, sanık Can Dündar katılmadı. Dündar'ı avukatı Bülent utku temsil etti. Müştekiler Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ı avukat Hatice Özay, temsil etti. Duruşmada söz alan Bülent Utku, müvekkilinin yurt dışında olduğunu ve bu sebeple duruşmaya katılamadığını söyledi. Dündar'ın bir sonraki duruşmada hazır olacağını ifade etti. Ardından söz alan avukat Hatice Özay da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek Dündar'ın cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti. Davaya ait ara kararını açıklayan söz konusu mahkeme heyeti, Can Dündar'ın 'zorla getirilmesine' karar vererek eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 26 Şubat'a erteledi.

HAKKINDA 4 SENE 6 AY HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bilal Erdoğan'ın avukatı tarafından 7 Ağustos 2014'de verilen şikayet dilekçesinde, Can Dündar'ın Cumhuriyet gazetesi ve 'cumhuriyet.com.tr' internet sitesinde yayınlanan, 18 Temmuz 2014 tarihli, 'Fezlekeleri okumak hakkımız' başlıklı köşe yazısında Erdoğan'a, 'halk görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve oğlu Bilal Erdoğan'a karşı da 'hakaret' suçunu işlediği belirtiliyor. İddianamede, Dündar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'halk görevinden dolayı alenen hakaret etmek' suçundan 2 sene 4 ay, oğlu Bilal Erdoğan'a da 'alenen hakaret etmek' suçundan 2 sene 2 aya kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Gazetesi Bilal Erdoğan Can Dündar Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (36)

mucahidMobil-ANDROID:

Osmanli Devleti olsaydı eğer idam cezası verilirdi. Keşke o günlere geri donebilsek ışte o zaman gercek adalet yerini bulur.

16
16
yanıtYanıtla
dr baharmobilWeb@haberler.com:

Hic bi sansin yok sayin dündar .bu diktatörlük donemin de durum bu koçum.

8
22
yanıtYanıtla
Bilo:

Bu Çingene Arap Bilo, demiş ise, doğru değil mi? ne ise adam onu yazmis. . Ben hakaret olarak bulmadım. Tayyib yolsuz dense. . . öyle değil mi? Elma ya elma demek ne vakitten beri hakaret? Bilo Kara derili bir Arap demiş ise, doğru değil mi? LOL hohoho

18
10
yanıtYanıtla
ACİLDEN:

CAN DÜNDAR HAİNİN ÖNDE GİDENLERİNDEN

2
26
yanıtYanıtla
mikrop:

buda yurdisinda saklaniyor vatan haini

17
10
yanıtYanıtla
BORNOZLU OSMANLImobilWeb@haberler.com:

Diktatörün aşılacağı gün de gelecek allahın inayetiyle

14
9
yanıtYanıtla
sancarhan:

Yakalayin haini! Bir özelligimi varmis iyi valla hak hukuk bunlar icin gecerli degil galiba, dingonun ahiri sandilar bu ülkeyi. Bana kalsa soytariyi zincire vurupta getiririm

10
13
yanıtYanıtla
veysi 21:

Burda tüm yazarlara sesleniyorum, ben insanim ben demokratim ben özgürlükten yanayim diyen herkes ve tüm kalemler Sayin Dündara destek icin yazilsin. bu dikta rejimi acak siz demokratlar yikabilirsiniz.

16
6
yanıtYanıtla
buradaki yorumcularIN,cogu cahildir..:

Herkes AKP, saldiriyor, , siz CHP, yi hic tanimiyorsunuz, , cünkü hepinizin dogum tarihleri hep yeni , daha cocuksunuz, , CHP iyiki iktidara gelemiyor, , eger gelmis olsaydi, , türkiye kuzey koreye dönerdi, CHP, nin tüzügünde yari degil, tam diktatörlük vardir, , neden diyeceksiniz, , cok kolay , , size yasanmis bir olayi kisaca söyleyeyim, , 1926 yilinda sapka kanunu uygulamaya konulur, , ve zorla herkeze sapka giydirilir, erzurumlu bir sehit hanimi olan , , , SALCI ANA veya SALCI BACI, isimli bir hanim, , sapka yüzünden, , CUMHURIYET gazetesi yazarlarindan, , CETIN ALTAN, in dedesi tatar HASAN tarafindan idam ettirilir, , bu br gercek olaydir, , daha coook varda, , bunlari daha sonra aciklayacagim. . inanmayanlar, , google, ye , , erzurumlu salci baci, , yazarak olayi, net birsekilde , ögrenebilirler, , hemde CHP, yi ve CHP, zihniyetini ögrenmis olurlar. .

12
10
yanıtYanıtla
KadirMobil-IOS:

Bugün herkes hakaret davasi acabilir,biri birine hakaret ettiginde bu davayi acma hakki var Erdoganda bu hakkini kullaniyor can dündar dahada saygisizlik yaparak durusmaya gelmiyor simdi burada can dündari kimlerin savundugu belli hic konusmayin.

10
12
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title