Haberler

Gazeteci Baransu'nun "Hakaret" ve "İftira" Davası

Taraf gazetesi yazarı Baransu'nun, İçişleri Bakanı Ala'ya karşı "basın yayın yoluyla hakaret ve iftira etmek" suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi Mahkeme, Baransu'nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya karşı "basın yayın yoluyla hakaret" ve "iftira" suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Baransu ile müşteki Efkan Ala'yı avukatları temsil etti.

Baransu'nun avukatı Veysel Ok, müvekkilinin şehir dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını, diğer celse hazır edeceğini söyledi.

Hakim, "Sanığın adresi yok mu? Burada görülen adresine tebligat teslim edilememiş. Sanık da gelmediği için yakalama çıkarmam gerekiyor. Usül neyse onu yapmamız gerekir" dedi.

Avukat Ok da celse arasında Baransu'ya ait adresi yazılı mahkemeye sunacağını bildirdi.

Bu arada duruşmada, Merkezi Nüfus İdare Sistemi'den (MERNİS) Baransu'ya ait adresin tespiti yapılarak tutanağa geçirildi.

Hakim, Baransu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Baransu'nun Taraf gazetesinin 2 Aralık 2013 tarihli nüshasının birinci sayfasında kaleme aldığı "Yıl 2013:  Hükümete ters düşen cemaat de fişleniyor" ve devamı mahiyetinde gazetenin 11. sayfasında yer alan "Fişlemeler 2013'te de sürmüş" başlıklı haberine yer veriliyor.

İddianamede, söz konusu haberde, olay tarihinde Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan müşteki Efkan Ala'nın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme belgelerini gereğinin yapılması için klasörlediğinin belirtildiği aktarılıyor.

Haberle bir taraftan üst düzey kamu görevlisi olan Ala'ya karşı gerçeğe ve hukuka aykırı "fişleme yapmak" fiilinin isnat edilerek "iftira" suçunun işlenildiği aktarılan iddinamede, diğer taraftan da onur, şeref ve saygınlığına açıkça saldırıda bulunarak "hakaret" edildiği kaydediliyor.

İddianamede, Baransu'nun bu haberle Ala'ya karşı "basın yayın yoluyla hakaret" ve "iftira" suçunu işlediği aktarılarak, 1 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mehmet Baransu Efkan Ala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title