Haberler

Gazeteci Ahmet Oktay Börtecene, Yarın Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Hayatını kaybeden gazeteci yazar Ahmet Oktay Börtecene yarın Erenköy Galip Paşa Camisi’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Hayatını kaybeden gazeteci yazar Ahmet Oktay Börtecene yarın Erenköy Galip Paşa Camisi'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı Sahibi gazeteci, şair, yazar Ahmet Oktay Börtecene hayatını kaybetti. Gazeteci Börtecene'nin cenazesi 4 Mart 2016 Cuma Günü (yarın) Erenköy Galip Paşa Camisi'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ise paylaştığı başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Şiirimizin ustalarından şair, yazar gazeteci Ahmet Oktay Börtecene'yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ahmet Oktay Börtece'neyi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Değerli üyemiz Ahmet Oktay Börtecene'nin ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz."

AHMET OKTAY BÖRTECENE KİMDİR?

1933 yılında Ankara'da doğdu. Öğrenimini lisede yarım bırakarak çalışmaya başladı. Ankara'da İstatistik Genel Müdürlüğü'nde (bugünkü DIE) görev yaptı. 1961'de Yeni İstanbul Gazetesi'nin Ankara Bürosu'nda 'parlamento muhabiri' olarak profesyonel gazeteciliğe başladı. Ankara Ekspres, İktisat ve Piyasa, Vatan gibi gazetelerde muhabir olarak çalıştı. 1975'te İstanbul Radyosu'na geçti. Siyasal iktidar değişince TRT'den istifa ederek önce Akajans, ardından da Dünya Gazetesi haber müdürlüğü görevlerini yürüttü. 1978'de yeniden TRT'ye döndü. 1982'de emekliye ayrıldı. Daha sonra Milliyet Gazetesi'ne geçti. 1993'te yazı işleri müdürlüğünden biri olduğu Milliyet'ten ayrıldı. Şiir yazmaya ortaokul sıralarında başladı. İlk şiirleri 1949-19850 arasında 'Gerçek' dergisinde yayınlandı. İlk yazısı 1950'de Güney Dergisi'nde çıktı. 'Dişi Kurt' adlı oyunu 1974'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelendi. 1950'lerde yazdığı şiirlerde Ahmet Arif'ten etkilendiği gözlenirken 1960'lardan sonra toplumsal gerçekçi bir yaklaşımla İkinci Yeni'ye yöneldi. Şiirin olgunluk döneminde biçim gösterilerine kaçmadan yalın bir teknikle yazdı. 'Her Yüz Bir Öykü Yazar' kitabıyla 1957 yılında Yeditepe Dergisi'nin Şiir Ödülü'nü 1987'de 'Yol Üstündeki Semender' kitabıyla Behçet Necatigil Şiir Ödülü'nü aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ahmet Oktay İstanbul Erenköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title