Haberler

Gazeteci Ahmet Altan İfade Verdi

Gazeteci-yazar Ahmet Altan, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında açılan iki soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi.

Gazeteci-yazar Ahmet Altan, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında açılan iki soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Altan'ın, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Emin Aydinç tarafından ifadesi alındı.

Adliyeden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Altan, Adalet Bakanı'nın talimatı üzerine "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulduğunu dile getirerek, bakanın neden bu kadar ivedilikle cevap talep ettiğini anlamadığını aktardı.

"Çok gayriciddi bir dosyayla" sorguya çekildiğini ifade eden Altan, "Cumhurbaşkanı ile ilgili eleştirilerimiz var, olacak. Bunu engellemek için böyle tehditkar soruşturmalar, hapishane, mahkeme tehditleri bugüne kadar bu ülkede geçmedi, bundan sonra da geçmeyecek" dedi.

Toplumun sağlığı için hukuka, yargıya, adalete, anayasaya ve yasalara sahip çıkılması gerektiğini anlatan Altan, "bir toplumun orta direği olan hukukun kırılması halinde toplumun çökeceğini, bunun için uyarmaya çalıştıklarını" kaydetti.

Soruşturmalar hakkında

Adalet Bakanlığı avukatları, 1 Eylül'de Bugün Tv'de katıldığı yayında söylediği sözler nedeniyle gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, başsavcılık da Altan hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Bir internet sitesinde 13 Nisan'da yayımlanan röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının suç duyurusunda bulunduğu Altan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan ayrı bir soruşturma da yürütülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çağlayan Adalet Sarayı Ahmet Altan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title