Haberler

Gazete Matbaası Saldırısına İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinin Ankara'daki matbaasının bulunduğu binaya saldırdığı öne sürülen 13 şüpheli hakkında, 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinin Ankara'daki matbaasının bulunduğu binaya saldırdığı öne sürülen 13 şüpheli hakkında, 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Müracaat ve İlk Kayıt Bürosunca hazırlanan iddianamede, 8 Eylül gecesi Pursaklar ilçesindeki Doğan Printing Center (DPC) binasına, araçlarla gelen kişilerin saldırı düzenlendiği ve binaya zarar verdikleri belirtildi.

DPC çalışanlarının beyanları ile olay yeri inceleme raporuna yer verilen iddianamede, "Güvenlik kulübesine doğru giden giriş yolu ve kaldırım üzerindeki aydınlatma lambalarının sağlı sollu 9 tanesinin kırık olduğu, binanın ön cephesindeki 4 pencerenin camının çatlak olduğu, girişte bulunan çift taraflı tabelanın harflerinin söküldüğü ve yere atıldığı, güvenlik kulübesi önünde irili ufaklı taşların olduğu tespit edilmiştir" değerlendirilmesinde bulunuldu.

Olay yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından 11 şüphelinin tespit edildiği kaydedilen iddianamede, şüphelilerden birinin yaşının küçük olduğu için hakkında çocuk mahkemesinde dava açıldığı bildirildi.

Hürriyet gazetesinin "müşteki" olarak yer aldığı iddianamede, şüpheliler, O.A, B.S, İ.S, H.K, M.Y, Ö.H, E.G, K.Ö, F.S, ve E.A'nın "Kamu malına zarar verme suçu"ndan ayrı ayrı 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Pursaklar Hürriyet Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title