Haberler

Gaz Sızdırmazlık Raporunun Zorunluluğunun Kaldırılma Kararına Tepki

Makine Mühendisi Güngör Kaya, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeyle, araç muayene istasyonlarında LPG ve CNG takılı araçlar için en geç bir ay önceki tarihe ait 'Gaz Sızdırmazlık Raporu' aranması zorunluluğunun...

Makine Mühendisi Güngör Kaya, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeyle, araç muayene istasyonlarında LPG ve CNG takılı araçlar için en geç bir ay önceki tarihe ait 'Gaz Sızdırmazlık Raporu' aranması zorunluluğunun kaldırılmasını eleştirdi.

Kaya, Türkiye'de 3,5milyon, İzmir ve

ilçelerinde ise 240 bin civarında LPG'li araç var. İzmir'de Ocak ayı itibariyle yaklaşık 160 bin LPG'li aracın sızdırmazlık kontrolünün yapılması gerekiyordu. Ancak bu genelgeyle zorunluluk ortadan kalktığından bu kontrollerin yapılması araç sahibinin vicdanına kalmış durumda. Yani artık tehlike büyük. Bu karar denetimsizliği sebep olacak. Denetimsizlikte yollarda yürüyen bombaların

sayısının artmasına neden olacak. Eğer karardan dönülmezse facialar geliyorum diyecek' dedi.

'CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKACAK KARAR'

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan genelgeyle 'Gaz Sızdırmazlık Raporu' bulunmamasını 'ağır kusur'dan 'hafif kusur'a dönüştürüldüğünü ifade eden Makine Mühendisi Güngör Kaya; 'Bu genelgeyle İzmir ilinde 2012 yılı Ocak ayında gaz sızdırmazlık testlerini yaptırması gereken 160 bin LPG'li aracın büyük bir çoğunluğu kontrollerini yaptırmamıştır. Bu durum LPG kullanımındaki güvenilirlik ortamını ortadan kaldırmaya, halkın can ve mal güvenliği ciddi bir şekilde tehdit etmeye sebep olmaktadır' dedi.

'KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ'

Bu karardan acilen dönülmesi gerektiğinin altını çizen Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü; 'Türkiye genelinde 3 milyon 500 bin, İzmir ve ilçelerinde ise 240 bin civarında LPG'li aracın güvenilirliğini artırmayı sağlayan 'Sızdırmazlık Raporu' zorunluluğunun bu genelge ile kaldırılması; kamu can ve mal güvenliği açısından vahim sonuçlar doğurabilir. Bu genelge sonucunda uzman mühendislerin istihdam edildiği ve standartlara uygun dönüşüm yapan yetkili firmaların yerine 'merdiven altı' tabiriyle anılan, uzman olmayan kişilerin çalıştığı kontrolsüz ve denetimsiz firmalar piyasaya egemen olacaktır.Bu durumun can ve mal güvenliği açısından tehlikeli sonuçlara neden olabileceğini ifade ediyor ve alınan bu kararın ilgili kurumlar tarafından ivedilikle tekrar gözden geçirilmesini gerektiğini kamuoyuyla bilgisine sunuyorum.

(AH-)

23.02.2012 14: 57 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Kaya Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title